Connexions entrellaçades o debats perpetus

Darrerament, ja sigui per la modificació dels plans d’ordenació de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, pels projectes d’Inversió Local de l’Estat o per les actuacions de la Diputació de Barcelona, s’està parlant força de les comunicacions entre pobles i barris [L’Actualitat del Baix Montseny]+[Reflexions]+[Pungoles Opina]. A Sant Pere de Vilamajor, en especial, on els diferents barris estan separats del nucli, units únicament amb una carretera local poc adequada a la situació actual, aquest és un tema no resolt. Les connexions han esdevingut un tema de debat perpetu -i massa sovint tractat amb un excés de superficialitat-. S’han de fer. No s’han de fer. Es faran. No es faran. Si no es fan no ens unirem com a poble. Si els fem, per anar a fer què? Si són viables. Si no ho són… Hi ha debat per estona. Anys, potser.

Curiositat: exemplar de la Vanguardia del 1919 del campionat motociclista d’Espanya. (Reflexions de Sant Pere de Vilamajor).

Anuncis

One thought on “Connexions entrellaçades o debats perpetus

  1. Sia com sia, la xarxa actual entre els nuclis no és més que l’asfaltat, ja fa 100 anys, de camins per on passaven carros per anar entre els petits nuclis agraris de la contrada. Ara, cent anys després, ja no anem en carros, no ens dediquem al conreu ni vivim en grups de masies. La població s’ha multiplicat per 10 o per 20 i hi ha un cotxe per cada dos habitants.

    Si la gent es mou d’un lloc a altre, necessita carreteres -vies, en general- per anar d’aquest lloc a l’altre. Sempre s’ha fet així, des del temps dels romans. En tot el segle XX no recordo que s’hagi fet cap nova via de comunicació de certa importància entre els veïnats de Vilamajor i rodalies. No conec tampoc cap concentració de 12.000 persones com la que estem, que hagi de circular per una xarxa de vials i carreteres tant primàries.
    Potser seria hora de posar-nos una mica al dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s