30 anys d’ajuntaments democràtics (2)

D’ençà de la recuperació de la democràcia, en aquests darrers 30 anys s’han celebrat 8 eleccions municipals i, a Sant Pere de Vilamajor, s’han escollit 5 alcaldes. Hem vist de tot: canvis de governs, canvis de majories, canvis de partits, governs amb majoria absoluta i en minoria, governs monocolor, bipartits, tripartits, quadripartits, de concentració, participacions i abstencions diverses, partits d’àmbit general, agrupacions d’electors, partits desapareguts, eleccions amb una sola candidatura (1987) o d’altres amb vuit (2007)!

És clar que l’Ajuntament  de 1979 no té res a veure amb el del 2009, però el poble tampoc. Però no m’atreviria a dir que en sigui un fidel reflex. Trenta anys són un bon moment per fer balanç, per mirar enrere i fer una valoració dels encerts (dissimulats i obviats per molts) i dels fracassos (nombrosos i sovint magnificats per molts d’altres).

Aquesta entrada és la continuació de 30 anys d’ajuntaments democràtics (1) i continua a 30 anys d’ajuntaments democràtics (3).

Anuncis

4 thoughts on “30 anys d’ajuntaments democràtics (2)

  1. Òndia! Però si els cossos dels alcaldes són del “mayor” Quimby, l’alcalde de Springfield (dels Simpsons)! ;-D

  2. Molt bo, només un parell de consells, un que indiquis el significat de les sigles per allò de no ser de Sant Pere. I per un altre, explica els pactes que hi han hagut que sempre és interessant veure com en el món local es poden fer els pactes que mai es faran a nivell nacional. Només cal l’exemple del meu poble la passada legislatura.
    I deixa els edificis i dedicat a fer videos d’aquests que fas més atractiva i propera la política.

  3. Sí initiatio, és el cos d’en Quimby dels Simpsons 😉

    Gràcies, Pep, em dones idees per fer un segon vídeo… 😛

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s