Guifré el Pilós convida al rei Alfons a les festes de Ripoll

El comte Guifré el Pilós i la seva esposa han convidat aquest cap de setmana el rei Alfons I i la seva dida Loreto (Sant Pere de Vilamajor) a la trobada de gegants de les Festes de Sant Eudald de Ripoll. La cercavila de gegants ha transcorregut pel centre històric de Ripoll acabant a la plaça del monestir. A la trobada també han estat convidats els gegants de Camprodon, Lliçà d’Amunt i Sant Joan Despí.

Per veure la galeria fotogràfica del Ripollès.info clica aquí

Entrades relacionades:

Anuncis

10 thoughts on “Guifré el Pilós convida al rei Alfons a les festes de Ripoll

 1. Gini, com ho tenim aixó de plantar una senyera a la torre de La Força? Penso que l’Alfons estaria d’acord. I l’Oril.la, no vegis.

 2. Estaria bé, Ricard. Però caldria que es posessin d’acord Parròquia (propietari) – Ajuntament (usufructuari) – Generalitat (vetllador pel patrimoni nacional) ja que la Torre Roja està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). I, clar, com diu l’Alba, que el màstil no fes de parallamps, però si a Ripoll ho fan deu ser que es pot fer… També cal tenir en compte que l’accés al “terrat” del campanar és molt difícil i no reuneix cap mesura de seguretat per accedir-hi. Quan hi vaig pujar, ja fa uns anys, vaig haver d’enfilar-me amb una escala de gat des del darrer pis de les campanes per un petit forat a la volta del sostre i escorre’m, penjat a força de braços (i molt vertigen), forat endins fins al terrat. Vull dir amb això que l’accés és molt dolent i sense un accés segur (arnesos/bastides/grua…) és una bestiesa (vaig ser un imprudent) enfilar-s’hi. També cal tenir present que la vida útil d’una bandera sotmesa a la intempèrie (rajos ultraviolats, aigua i vent) és d’uns sis mesos, doncs caldria canviar-la dos cops l’any…

  Però sí. Un cop m’imagino la torre amb la senyera, m’agrada! 🙂

 3. L’usdefructuari pot perfectament penjar una bandera a la Torre, hi té tot el dret. No crec que ni el Propietari, ni l’Usdefructuari, ni el Conservador del Patrimoni, estiguessin en contra, ni Déu N.S. que l’ha beneïda.

  Certament tu ets el candidat adequat per fer la gesta; una gesta inconmensurable, Gini.

  Pel que fa a la bandera, cal fer-la de material sintètic -deixem el cotó de banda- així pot durar tota la vida. (Parla amb els de Ripoll). I si no, ja tens una nova feina: conservador de la Senyera, Ja, Ja!

  Gini, ja t’hi veig…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s