En Jordi Ferrer: 16 anys de president i 20 anys de cap de colla

jordiferrerExplica la llegenda que fa molts i molts anys, La Vall Seriosa i La Força, dos pobles de la comarca Tradició, s’alçaren en armes per conquerir allò que ara trepitgem. La Vall Seriosa era extensa i fosca com l’oblit i posseïa un dels exèrcits més poderosos i temuts. L’avorriment dels homes era la seva llança més alta i la mandra el seu escut. La Força, en canvi, era plena de llum. Els camps sembrats d’esperança dibuixaven un paisatge de gent treballadora amb delit de viure.

Conscients del seu desavantatge davant el poble veí varen construir figures de gegants de reis i veïns immensos fets de pols d’amor i fusta de festa. Gegants que els conduirien cap al camp de la batalla, que mirarien l’avorriment als ulls, i, sense fer cap mostra de por, els reptaven a un ball sens fi. Es diu que la batalla va durar més de 20 anys. Fins i tot hi ha qui comenta que s’ha convertit en una guerra eterna, però que mentre hi hagi gegants fets amb pols d’amor, mentre hi hagi qui els faci ballar a toc de tarantel·la, La Força té segura la terra.

Avui deixa les armes, cansat de tanta guerra, en Jordi, capità de l’exèrcit de rialles, un home de tradició, perseverant i ple de ball i festa, però no marxa del tot, sols endarrereix unes files i des d’aquí s’escolta el “gràcies per tot” de tot un poble. (Text: M. Herrero)

Homenatge a en Jordi Ferrer pels seus 20 anys de cap de colla (1989-2009) i 16 de president de la colla (1993-2009). A la foto: l'Albert Climent (nou cap de colla), en Jordi Ferrer i l'Higini Herrero (nou president).

Homenatge a en Jordi Ferrer pels seus 20 anys de cap de colla (1989-2009) i els 16 anys de president (1993-2009). A la foto: l'Albert Climent (nou cap de colla), en Jordi Ferrer i l'Higini Herrero (nou president de la colla).

Entrades relacionades:

Anuncis

One thought on “En Jordi Ferrer: 16 anys de president i 20 anys de cap de colla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s