El Centre d’Estudis reedita els dos primers números dels Quadernets

CESPVEl Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor va publicant des del 2001 una col·lecció de llibres monogràfics anomenada Quaderns de Vilamajor. A més, quan apareixen articles d’una extensió insuficient per un llibre monogràfic, es publiquen als Quadernets de Vilamajor: la revista de recerca i divulgació del Centre d’Estudis. Les publicacions del CESPV es poden trobar a l’Ajuntament i als punts de venda habituals. Aprofitant la recent edició del mero 3 de la revista, s’han reeditat els anteriors 1 i 2, que s’havien exhaurit. Que tingueu una bona lectura!

.

Portada quadernet (1) petit

q1. 2004

Quadernet de Vilamajor 1. (1a edició: novembre 2004; 2a edició: novembre 2005; 3a edició: juny 2009)

Contingut: EL DEBAT:Vilamajor: Vallès o Montseny?; LA INSACULACIÓ: Els càrrecs públics a Sant Pere de Vilamajor a finals del segle XVII (1685-1691); LA FONT FERRUSSA: Un document curiós: La “Memoria sobre el Agua de una fuente llamada Ferrusa de Territorio de Vilamajor”; TOPONÍMIA: La denominació de la riera. Aclarim els nombrosos noms amb què ha estat batejada la riera de Vilamajor; PARLEM AMB… l’escloper Josep Amargant; LA POLÈMICA: El punt més enlairat del municipi. Ni el “Pi Novell és el cim més alt de Vilamajor, ni tampoc és el seu nom original; L’EXTENSIÓ DEL TERME MUNICIPAL: Cal desmentir allò que el nostre terme municipal és dels més grans de Catalunya; CARRERS I PLACES DE VILAMAJOR: El carrer de Brugueres i de l’Església; ELS BALLS POPULARS: Mostra de Ball de Bot. Què és?

.
.

q2. 2006

q2. 2006

Quadernet de Vilamajor 2. (1a edició: juliol 2006; 2a edició: juny 2009)

Contingut: LA MALLORCA DE VILAMAJOR: Després de la conquesta de l´illa, el rei Jaume I, va repartir les terres a qui havia participat, inclosa Vilamajor. On és la Mallorca de Vilamajor?; L’ESCOLA A VILAMAJOR: L’escola abans del 1975; ELS POUS DE GEL I DE GLAÇ: Les neveres van propiciar la ràpida desaparició de la indústria del gel a les nostres muntanyes. Però tot va desaparèixer?; EL RETAULE DE JOAN GASCÓ: El 20 de juliol de 1936, a l’inici de la Guerra Civil, es va cremar l´església de Sant Pere i el retaule del segle XV, obra de Joan Gascó. Però aquella nit, el foc s’ho va endur tot? No! Una part, que era a Barcelona es va salvar de la crema. En Josep Maria Garcia ens mostra el que es va salvar; CARRERS I PLACES DE VILAMAJOR: La plaça de l’Església

.

Entrades relacionades: Quadernet de Vilamajor número 3, L’aigua a Vilamajor (video), Teresa, explica‘ns Vilamajor i els Quaderns de Vilamajor i el nou volum de les masies del Veïnat de Santa Susanna

Anuncis

2 thoughts on “El Centre d’Estudis reedita els dos primers números dels Quadernets

  1. Haver-ho sapigut avui, els anava a comprar en la meva visita llampec al poble de Sant Pere de Vilamajor i la seva Casa de la Vila. Només em quedarà tornar-hi un altre dia.

    Arqueòleg, en els pobles, encara que no ho sembli es fan coses impensables. I, amb el permís del propietari del blog, haig de dir que els articles d’aquesta revista estan molt bé, i tenen uns temes de recerca que poques vegades es troba en les gran revistes universitàries.

    I per fer una mica més de propaganda dir que moltes revistes de centres d’estudis estan digitalitzades a la web http://www.raco.cat lloc de referència en l’investigació local i no tant local, catalana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s