Get Smart: el superagent 86

estrella1estrella1estrella1estrella1estrella0.

.

Aquesta sèrie d’humor nord-americana la vaig veure per primera vegada, si no recordo malament, dins d’un programa d’en Mikimoto que emetia TV3 a principis dels 90. La sèrie, però, és de l’època de la Guerra Freda entre els Estats Units i la Unió Soviètica, i es va emetre per primera vegada el 1965. Get Smart, el superagent 86 és una paròdia de les pel·lícules i sèries d’espionatge on l’agència CONTROL, molt més secreta que la CIA, s’ocupa del recontraespionatge per protegir els EUA -i el món sencer- d’una altra paròdia del KGB: KAOS. Per TV3 només vaig veure una quinzena de capítols que em van enganxar de seguida. Amb el temps, ja en DVD, he pogut veure la resta de les 5 temporades (112 capítols). Els efectes especials ara ens farien riure tant com l’enginy dels seus gags -emmarcats en la seva època- que han fet d’aquesta sèrie imprescindible.

86 i 99Maxwell Smart és el superagent secret 86 de CONTROL, un temible operari del recontraespionatge. El 86 està a les ordres de Thaddeus, el cap de CONTROL, conegut simplement com a “Senyor” (en català), “el Jefe” (en castellà) o “Chief” (en la versió original). El cap de Control perdrà els nervis més d’una vegada davant de les tàctiques sapastres, ingènues però, de vegades, imaginatives d’en Max. La sort i, sobretot, la mà esquerra de la seva companya, l’agent 99 (de nom desconegut) permetran que el 86 sigui considerat un dels millors agents de CONTROL. Afortunadament, les tàctiques maldestres del 86 són molt similars a les de KAOS.

El 86 s’ha fet famós pels seus enginys com el sabatòfon (i també el corbatòfon, carteròfon, lligacamòfon…) i els que incorporava el seu apartament o al seu cotxe a l’estil de James Bond. La cabina-ascensor que emprava per accedir a CONTROL o el seu obsessiu desig per emprar el “con del silenci” es van convertir en mites de la sèrie.

.

Més informació i comentaris de sèries i pel·lícules a:

tv

Anuncis

2 thoughts on “Get Smart: el superagent 86

  1. Aquesta també és una de les sèries de la meva infantesa. 🙂 La qüestió és que se’m fa difícil valorar-la ara, ja que la nostàlgia i el bon record hi juguen un paper molt fort…

  2. Jo l’havia vist temps abans. La van passar pel primer canal cap a l’any 84 o 85. Després la van tornar a passar a TV3, dins del programa que, efímerament va fer el Mikimoto (perdó, Miquel Calçada) abans de què passés a fer-lo en castellà a TVE1.

    M’has donat una bona idea de sèrie a recuperar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s