L’Estatut, els rostres pàl·lids i el setè de cavalleria

tapiesDesprés d’anys de negociacions esgotadores per a tenir un nou Estatut i cremar políticament un President, i després d’uns anys més de negociacions encara més llargues per un nou finançament i cremar un Vicepresident i un Conseller d’Interior, encara esperem la sentència del Tribunal Constitucional. Diuen que està al caure i tot fa pensar que serà retallat o interpretat a la baixa. Molts polítics catalans [TOTS] [PUJOL] [MAS] [MONTILLA] [MONTILLA] [CAROD] [PUIGCERCÓS] [RIDAO] [SAURA] han advertit de les conseqüències d’una retallada de la Norma catalana referendada pels catalans en referèndum. Pocs se les creuen i molts temen que, un cop més, el “seny” català abaixarà el cap per evitar que vingui el setè de cavalleria. I aquest consol poc arrauixat serà l’únic que ens alleujerà del fet que TC retalli l’Estatut, que la LOFCA descafeïni el finançament i que els tres pares del govern tripartit català siguin ja cendres polítiques.

Si la cosa ja és trista per si mateixa, agafa un caire tragicòmic si mirem enrere i comprovem que la història es repeteix. Trenta anys de pedagogia del “cas català” no han servit de res. La Trinca ens cantava en el seu disc “Nou de Trinca” del 1981 que els tractats amb rostres pàl·lids només són paper mullat i amenacen que si no estem quiets amb el setè de cavalleria. No us recordeu de Bono refrescant la memòria a qui el volgués escoltar dient que la missió constitucional de l’exèrcit és la defensa de la unitat espanyola?

Creieu que la versió actual del Polònia de 2009 és gaire diferent de la versió del 1981 de la Trinca?

Anuncis

3 thoughts on “L’Estatut, els rostres pàl·lids i el setè de cavalleria

  1. Quan dius “està al caure”, et refereixes a la notícia que Emiliana Casas ha proposat al ple del Tribunal tornar a redactar la Sentència des de zero, després d’estar 3 anys redactant-la?

    A aquest aps quan es publiqui ja haurem drenovat l’estatut un altre cop!

  2. Però que pessimista que arribes a ser, però si el TC no dirà res que no sigui anticostitucional.
    Tot està bé, no passa res. Com a molt agafarà un boli vermell com fan els profes i començarà a ratllar les coses. I després dirà que tot està bé, però que hi ha alguns petits errors que els ha marcat i que ara si que tenim un estatut de 10.
    Encara que després no se semblara res allò que vam votar, però és important? I després diran que la gent no va a votar. Però, si el que votes després venen uns quans amb bolis vermells i poden esborrar la teva opinió.
    Per un cop, cal que deixem de ser messells, i abaixar el cap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s