Dallas

estrella1estrella1estrella0estrella0estrella0

.

.

Després del dinar del diumenge em venia un rau-rau a l’estómac. No era pas que el rostit de la iaia Maria fos dolent, i ara! Només que el rostit presagiava que s’acostava el dilluns i l’anada a l’escola. Tot un drama. Només una cosa ajudava a passar aquella incompresa angoixa: a l’hora de sopar veuríem el capítol de Dallas per TV3.

dallas3Prop de la ciutat  texana de Dallas, al ranxo de Southfork, hi vivia la família Ewing, propietària de la petroliera Ewing Oil. La família Ewing estava enemistada amb una altra família multimilionària i influent texana, la família Barns. Les lluites internes amb l’hereu JR Ewing, la seva alcohòlica dona Sue Ellen, el germà bo Bobby i la “mitja dona” Lucy van omplir tretze temporades (1978-1991).

La sèrie Dallas no era dolenta, però envelleix molt malament (no la torneu a veure ara!). Això sí, fou mítica tant als Estats Units com a Catalunya i per motius ben diferents. Fins aquell moment, els protagonistes de les sèries (Bonanza, Star Treck…) eren gent honrada, bones persones, uns autèntics patrons de comportament que amb arguments molt moralistes s’enfrontaven amb els “dolents”. Dallas va cambiar-ho de dalt a baix. Els protagonistes eren gent sense escrúpols que seguien fil per randa la màxima de JR Ewing: “trepitja als altres abans que et trepitgin a tu“.

A Catalunya, la sèrie estrella de TV3 també va causar estupefacció amb el seu català de doblatge molt allunyat del que els catalans estàvem acostumats. La frase “Sue Ellen, ets un pendó” ha passat a la història.

.

.

Més informació i comentaris de sèries i pel·lícules a:

tv

Anuncis

2 thoughts on “Dallas

  1. D’aquesta sèrie, a part de la música, que és mítica i, francament, ben assolida, l’únic que recordo és un comentari decebut de la meva mare: es va enfadar i va deixar de creure-hi quan va veure un episodi en què no sé quin personatge va morir i després, perquè es veu que al públic nord-americà no li va agradar la idea de perdre aquest personatge, resulta que tot no havia passat d’un somni i el personatge encara estava viu!
    Jo, personalment, no recordo haver-ne vist cap capítol…

  2. Fa cosa de tres anys van reposar bona part de la sèrie al canal 300. La veritat feia gràcia tornar-la a veure després d’un quart de segle. Tot i que es veu una mica passada de moda, penso que hi ha sèries contemporànies que encara han resistit menys!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s