L’ala oest de la Casa Blanca – The West Wing

estrella1estrella1estrella1estrella1estrella1

.

Segurament des de la mítica sèrie anglesa Sí, Ministre” no s’havia emès una bona sèrie de política. I, en bona part, és normal perquè la temàtica no és gens fàcil ni llaminera. Això va ser així fins el 1999 quan als EUA es va estrenar una genial i de les millors sèries de televisió: The West Wing. L’Ala Oest de la Casa Blanca no juga amb l’humor àcid de la sèrie anglesa sinó amb la genialitat dels seus guions i diàlegs que no es limiten a discursos en comitès o mítings en campanyes electorals sinó que també estan presents en qualsevol ocasió, per banal o quotidiana que sigui.

The_West_WingAl llarg de 7 temporades (1999-2006), veurem com transcorren els dos mandats de l’administració del President demòcrata Josiah “Jed” Bartlet, premiat amb premi Nobel d’economia. El seu equip més pròxim està format per la primera dama, la doctora Abigail Bartlet i el seu Cap de Gabinet Leo McGarry, l’experimentat i autèntic enginyer de la maquinària de l’executiu de Bartlet. MacGarry estarà ajudat pel seu àlter ego, l’excèntric Josh Lyman. El Director de Comunicacions és l’excel·lent Toby Ziegler, qui, assistit per Sam Seaborn, escriurà els discursos del President que faran famosa la sèrie. Les sempre difícils relacions de l’Administració amb la premsa aniran a càrrec de la impecable mà esquerra de C.J. Cregg.

Molt se n’ha parlat d’aquesta sèrie, però sobretot en les darreres eleccions presidencials pel seu paper premonitori, ja que el candidat demòcrata a substituir Bartlet serà d’una minoria com Obama, tot i que Santos, en aquest cas, serà hispà. I el contricant serà un experimentat i anòmal republicà Vinick (com ho va ser McCain). Llàstima que la sèrie s’acabés a l’inici de l’Administració Santos i no ens hagi pogut vaticinar el futur de la presidència d‘Obama.

.

.

Més informació i comentaris de sèries i pel·lícules a:

tv

Anuncis

One thought on “L’ala oest de la Casa Blanca – The West Wing

  1. Una sèrie fantàstica! Llàstima que tots fossin tan intel·ligents, perquè jo no entenia la meitat dels arguments… Llàstima també que la gent a la vida real no s’expressi com ells, sempre amb la paraula precisa a la punta de la llengua…
    El millor personatge de tots era, sens dubte, la C.J.! Fantàstica, fabulosa!
    Com era allò que va dir un dia sobre els arbres de Nadal, que sempre eren més baixetes que ella?? 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s