Resultats de la consulta independentista d’Arenys de Munt 2009

L’entitat Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació (MAPA) ha convocat una consulta per avui, 13 de setembre, als habitants majors de 16 anys d’Arenys de Munt. Malgrat la congregació de vuitanta falangistes per manifestar-se en contra de la consulta, el dia ha transcorregut sense incidents. L’advocacia de l’Estat, el Partit Socialista, el Partit Popular, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i La Falange s’han escandalitzat tant pel fet que s’hagi pogut realitzar la consulta que ha esdevingut, contra la seva voluntat, centre d’atenció mediàtica. Fins i tot s’hi han desplaçat corresponsals d’altres països. Sorneguers, els partits nacionalistes els en donen les gràcies. 😆

Referendum Arenys 13 set 2009 Resultats

Tot i la pluja, la participació ha arribat al 41’1%. Com a referència, en les passades eleccions al Parlament Europeu la participació va arribar al 36%. Vots totals: 2681. Sí: 2579. No: 61. En blanc: 29. Nuls: 12.

Entrades relacionades:

Vídeos relacionats:

Avui TV:

Intereconomia TV:

MaresmeDigital:

Espot a favor del NO:

Espot a favor del SÍ:

Anuncis

9 thoughts on “Resultats de la consulta independentista d’Arenys de Munt 2009

  1. El millor de tot això, és que la gent cada cop està més convençut que el fet de votar cada 4 anys no n’hi ha prou, i cal que els ciutadans puguin opinar de la seva vida diària. I el que hauria de fer pensar als polítics és com pot ser que una consulta sense vinculació legal és capaç d’atreure a més votants que eleccions per decidir els Parlaments Europeu, català o espanyol.

  2. Era previsible, si la falange no s’hagues manifestat i no s’hagués creat aquesta bola de neu mediàtica, dubto que fos així d’alta la aprticipació.
    En quan als resultats, l’únic que demostres es que la consulta tan sols ha mobilitzat exclusivament a un bàndol.

  3. Enhorabona pel resultat i per l’iniciativa!! El vostre municipi ha estat pioner. Si més no, és una mostra del que pensa el poble català.. Els de VEO i INTERECONOMIA ja tindran, novament, de que parlar… Moltes felicitats i esperem que la resta de municipis catalans us agafin com a exemple…

  4. I com expliques la movilització dels mitjans internacionals? Estic segur que fora de les fronteres espanyoles no saben ni el què és la Falange i que tampoc els han gravat a cap altre de les seves i moltes manifestacions.

  5. Arqueòleg, dubto que es pugui considerar que un 41% de participació sigui una xifra “així d’alta”, tot i que no deixa de ser sorprenent que un referèndum “de joguina” hagi tingut tanta adhesió. Crec, com tu, que es deu a la bola de neu mediàtica, però no deixa de ser una dada digna de reflexió que el 40% –com a mínim– de la població d’aquest municipi desitgi que Catalunya sigui un estat independent d’Espanya. Ja no estem parlant de quatre gats rebels amb il·lusions de grandesa, com probablement ho semblaria fa uns anys. Personalment, m’agrada l’al·legoria de la taca d’oli… 🙂 Temps al temps.

  6. Arqueòleg, d’això en concret, no ho sé, però la seva opinió en general és que els catalans són uns “quejicas cansinos” (perquè ella és la materialització del més pur estoicisme, com tots sabem).
    L’Aguirre, en canvi, ha dit que “Esos referéndum del 96% me levantan el estómago y me recuerdan a los países totalitarios”, i que “para alterar la norma del conjunto de España todos los españoles tenemos que opinar”. Això és el mateix que dir que una parella només es pot divorciar si tota la família hi està d’acord! Caram, si fins i tot els divorcis més difícils es poden resoldre en un judici!!…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s