Nou Pla d’estudis del grau d’Arquitectura a l’ETSAB (UPC)

Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (UPC)

Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (UPC)

La Junta d’Escola de l’ETSAB (UPC) va aprovar el passat 29 de setembre amb 77 vots a favor, 1 en contra i 1 abstenció, l’organigrama del nou Pla d’Estudis que ha de substituir l’actual del 1994 i permetrà adaptar-se als graus del Pla Bolonya de l’Espai Europeu d’Educació Superior. Es manté una carrera de 5 anys més el Projecte de Final de Carrera i encara s’està batallant per aconseguir el que ja han assolit els enginyers, és a dir, que s’acabi la carrera amb un grau amb nivell de màster. De tota manera, tant si acaba essent un grau o un grau + màster, suposarà tenir les mateixes  les competències professionals.

Un cop hagi pogut accedir a la carrera superant la nota de tall, l’alumne haurà de passar una fase selectiva durant el primer curs: en dos anys haurà d’aconseguir aprovar el 100% dels crèdits del primer curs. També hi haurà altres requisits per entrar a alguns cursos: per passar de tercer a quart caldrà tenir aprovats els crèdits de Projectes III i IV, d’Urbanística III i IV i de Construcció II. A més a més, per començar el Projecte Final de Carrera caldrà tenir aprovats tots els crèdits de primer a cinquè.

Les assignatures estan dividides en 7 mòduls. En blau veiem les assigantures bàsiques de la branca d’arquitectura; en rosa, les del mòdul de formació inicial; en vermell, les del mòdul projectual; en verd, les del mòdul tècnic; en groc, les del mòdul de síntesi; en lila, les del mòdul d’optatives i, en magenta, els crèdits del Projecte Final de Carrera.

.

ETSAB Nou Pla 2010

Això només és l’organigrama bàsic i encara falta concretar els continguts específics de cada assignatura. Tot plegat, però, s’haurà d’acordar en breu, ja que aquest nou Pla es posarà en marxa el proper curs i afectarà els nous alumnes matriculats a partir del setembre de 2010. Durant un període d’uns 5 anys, a mesura que els alumnes del Pla actual vagin acabant la carrera, ambdós sistemes estaran en vigor de forma simultània.

La implantació d’aquest nou Pla d’Estudis també obre alguns interrogants com, per exemple, si se li podrà convalidar l’actual llicenciatura en cas que el nou grau acabi adquirint un nivell de màster, o si, en canvi, per tal que siguin convalidables caldrà fer un curs “pont” de 30 o 60 crèdits. Ja ho veurem…

Fa anys que sento a parlar del Pla Bolonya i estava convençut que m’atraparia abans d’acabar la carrera. Finalment no serà així, ja que el procés de definir-lo i aprovar-lo ha estat tan difícil i morós que no m’afectarà.  Estic en el darrer curs, de forma que acabaré amb el pla del 1994. Au, vinga! A treballar! 😀

Entrades relacionades:

Anuncis

4 thoughts on “Nou Pla d’estudis del grau d’Arquitectura a l’ETSAB (UPC)

 1. Ànims Higini!

  que tu pots acabar amb el pla del 94!!!
  ja és teu!

  aquest any sí!
  pensa que en el fons és com jugar al pictionari… fer dibuixos que s’entenguin… jeje
  Anna

 2. He, he, he 😆 Això mateix Anna 😆
  Ja veig que si vull acabar-la haurem d’omplir de moltes tardes i llargs vespres amb el Pictionari 😛 😉 😆 hehehe…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s