El cementiri de Cardedeu és proposat com a Bé Cultural d’Interès Nacional… Felicitats rebesavi!

El rebesavi Joan forjant ferro a finals del segle XIX

El rebesavi Joan forjant ferro a finals del segle XIX

Acabo de llegir a l’Actualitat del Baix Montseny una notícia que m’ha alegrat una mica més el dia i no me n’he pogut estar de compartir-la. Els que em coneixeu sabeu que a casa som manyans, ferrers i forjadors. Amb el meu germà, ja som cinc generacions treballant el ferro, tot i que a mi és molt difícil que em vegeu prop de la fornal i de l’enclusa. 😆

El primer en començar aquesta nissaga fou el meu rebesavi, en Joan Codina Bramona, fill de Cardedeu i de fusters. Li agradava donar forma al ferro i hi va dedicar la seva vida. Treballà amb un dels màxims exponents del modernisme català, l’arquitecte Manel Raspall, en el cementiri de Cardedeu.

La notícia diu el següent:

Porta forjada per Joan Codina Bramona al cementiri de Cardedeu. Foto: Wiquipèdia

Porta forjada per Joan Codina Bramona al cementiri de Cardedeu. Foto: Wiquipèdia

El grup parlamentari de CiU ha entrat una proposta de resolució a la Comissió de Política Cultural signada pels diputats Jordi Turull i Oriol Pujol demanant la declaració del cementiri municipal de Cardedeu com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Segons l’argumentari que acompanya la proposta, la formació considera que una de les constants de tot país ha de ser entre d’altres la de distingir, ressaltar i difondre aquells béns rellevants mobles i immobles que arreu del territori acaben conformant el seu patrimoni cultural.

“El nostre país”, assenyalen, “sortosament és un país ric i divers pel que fa al seu patrimoni cultural” així com en altres aspectes com “la presència capil·lar al conjunt del territori de mostres i de presència d’elements singulars en aquest àmbit”. En aquest sentit, CiU trasllada la voluntat de l’Ajuntament de Cardedeu perquè es declari el seu cementiri municipal Bé Cultural d’Interès Nacional, a causa de la singularitat i exclusivitat d’aquet cementiri, que recau en el fet de ser l’únic cementiri obra del reconegut arquitecte Manel Raspall “i és una mostra molt evident del pas del modernisme al noucentisme”. És per aquest motiu que la formació demana al Parlament de Catalunya que es pronunciï donant suport a la petició de Cardedeu.

En fi, felicitats cardedeuencs, felicitats Raspall, felicitats rebesavi! 😀

Anuncis

One thought on “El cementiri de Cardedeu és proposat com a Bé Cultural d’Interès Nacional… Felicitats rebesavi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s