FAQ: Preguntes i respostes sobre la consulta del 13 de desembre a Sant Pere de Vilamajor

Què es vota? És una consulta no vinculant realitzada per iniciativa ciutadana. La pregunta és la següent:

“Està a favor que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”

La matexia consulta es realitzarà simultàniament a 167 municipis més de Catalunya (veure mapa). En els propers mesos votaran altres municipis catalans com Barcelona o Girona.

Quines opcions puc escollir? Les opcions són:

 • No
 • En blanc

Quan es vota? El diumenge 13 de desembre de 2009 de 09.00 a 20.00 hores. (Veure opcions de vot anticipat)

A on es vota? El col·legi electoral és a l’avinguda de Sant Nonet, número 9 (davant de la Caixa Laietana). Veure mapa.

Qui pot votar? Pot votar qualsevol persona empadronada a Sant Pere de Vilamajor que sigui major de 16 anys, independentment de la seva nacionalitat.

Què necessito per poder votar? Un document que t’acrediti com a major de 16 anys i com a empadronat a Sant Pere de Vilamajor. Serveix:

 • El Document d’Identitat (DNI)
 • El passaport
 • El carnet de conduir

En cas que en el document d’identificació consti un domicili diferent del de la població on es vota on està empadronat, s’haurà d’acreditar la residència presentant un certificat d’empadronament lliurat per l’Ajuntament.

I si sóc estranger? Pots votar però necessites els mateixos requisits: ser major de 16 anys i estar empadronat. Ho pots justificar amb:

 • Document d’Identificació d’Estrangers per als residents estrangers.
 • Document d’identitat de cada país d’origen dels residents de la UE.
 • Pels estrangers empadronats sense permís de residència, el passaport del país d’origen.

És una votació amb garanties? Completament. Un equip de voluntaris i presidents de meses electorals s’han mobilitzat perquè sigui així. Els partits polítics poden enviar apoderats i es comptarà amb la presència d’observadors internacionals al municipi, que s’ocuparan de validar la marxa de les consultes populars a diversos pobles del Vallès Oriental. Els observadors són:

 • Patrice Bourgeois, membre del Reseau de Resistance du Quebecois i director del diari “Le Quebecois“, acompanyat per dos periodistes més.
 • Galder Olibares, alcalde d’Igorre, Bizkaia.

Un sistema informàtic connectat amb la resta dels 167 pobles catalans que realitzen la consulta vetllarà perquè ningú pugui votar més d’una vegada.

És un referèndum oficial i vinculant? No és un referèndum vinculant perquè no l’ha convocat l’Administració de l’Estat. És una consulta ciutadana que ha rebut el suport de milers de ciutadans, entitats, associacions, institucions, partits polítics i la comunitat internacional.

A part de la votació, hi ha algun acte més? Sí, molts. Concerts, fideuàs, exposicions, teatre, cercaviles, ponis… (Ampliar la informació)

I si vull més informació? Pots consultar el bloc de Sant Pere de Vilamajor Decideix o la pàgina web de la Coordinadora de Catalunya Decideix.

Participa-hi. Vota!

Anuncis

19 thoughts on “FAQ: Preguntes i respostes sobre la consulta del 13 de desembre a Sant Pere de Vilamajor

 1. Les meves preguntes son:

  -S’ha fet campanya pel no?
  -S’ha enganxat algun cartell del No?
  -Els partidaris del no o del vot en blanc han acceptat els condicions electorals?
  -Hi ha algún observador que no sigui ultrapartidari fervorós del Si? (Si no no calia que vinguessin, la veritat)
  -Com sé que algú no vota dos cops o a dos pobles diferents? Qui controla el cens?
  _Es fan actes d’obertura, sessió i escrutini de les meses signats per membres de les tres opcions possibles?
  – L’escrutini es public? Es farà amb membres de els tres opcions o només els d’una?

  Gràcies!!
  I un consell: si el resultat us surt per sobre del 90% amanyeu-lo una mica que es nota massa que tot es una farsa!! Sort i que vagi bé!

  • Pel que fa les primeres 3 preguntes: ¿el “no” ha demostrat algun interès en legitimar i fins i tot aprofitar l’avinentesa per consolidar els seus arguments (que, com ja t’he dit alguna vegada, desconec per complet, més enllà dels tòpics apocalíptics) amb una campanya ben feta? No només no ho ha fet sinó que a sobre ha volgut silenciar la gent.

   Pel que fa les restants: no sóc qui per dir-ho perquè no hi estic ficat però crec haver entès –em sembla que l’Higini ja t’ho ha dit alguna vegada– que s’acomplirien totes les garanties democràtiques. És més, si tenim en compte el tenor d’aquesta votació, els “ultrapartidaris fervorosos del SÍ” tenen tot l’interès en fer-ho tot el més rigorós possible, justament per no donar peu a crítiques com les teves.

   Pel que fa el consell: si el resultat sobrepassa el 90%, això només pot voler dir dues coses (perquè entenc que la manipulació dels resultats està fora de qüestió): o bé els partidaris del no s’han estimat més quedar-se a casa o al bar tot posant verd aquest acte de participació popular i no hi han votat, o bé la població ha perdut finalment la por al saqueig constant de les seves butxaques i, alhora, també haurà entès que part del seu patrimoni cultural perillava greument, com sigui la qüestió de la llengua i de la identitat.

   • Quan Teodoro Obiang va guanyar amb el 97% a Guinea Ecuatiorial, també era perqué els seus rivals politics estaven al bar?
    Unes eleccions controlades exclusivament per una opció política son una farsa antidemocràtica!
    Banderes estelades davant la urna!! Pfff.. Obiang encara dissimulava millor!

    • Sí, ja hi pots comptar! Demà hi haurà tot de cossos militars i paramilitars vetllant pels interessos dels “ultrapartidaris fervorosos del SÍ”, com tu els dius, i a sobre disposats a eliminar qualsevol que els vingui amb un discurs diferent! Mira que fer aquesta comparació…

     Farsa democràtica?? Eleccions controlades per una opció política?? És una FESTA DEMOCRÀTICA que pretén contrarestar l’herència franquista que uns quants espanyolistes s’entesten en anomenar “Constitució”, i IMPULSADA per una determinada opció política que s’ha vista sempre forçada al silenci i que, a més a més, ha cridat a la participació de tothom, independentment de les seves ideologies! Qui intenta callar a qui, en aquest debat de la independència???

      • I el Sí és una opció formada per ERC, CUP, EC, CDC, UDC, ReA, ICV, Idenpendents…

       Ah! I quan es va fer la Contitució si que hi havia militars voltant per Espanya, oi?

       Ah, i la persona més jove que la va votar deu tenir ara 49 o 50 anys…

  • Sí, Arqueòleg. El grup municipal del PP de Sant Pere de Vilamajor ha fet campanya pel NO a través del butlletí municipal que ha arribat a totes les cases del municipi.

   Si no veus campanyes del NO o cartells penjats demanant el vot negatiu és perquè la majoria dels esforços han anat dirigits a que NO es fés la consulta més que no pas pel vot contrari; amb l’excepció abans citada.

   Tothom que ha volgut, pensés el que pensés, hi ha pogut dir la seva; tant els del Sí, els del No com els del Blanc. S’han fet ofertes a la participació de tothom a tort i a dret des de fa mesos. Si hi han anat o ja els estava bé com es feia, ja és cosa de cadascú.

   Ningú podrà votar dues vegades. Un cop votes, el teu DNI entra en una base de dades connectada a un sistema informatic centralitzat que no et permet votar dos cops. Sempre, les votacions són obertes al públic i qui vulgui pot controlar el procés.

   No conec cap representant de la opció del vot en blanc, però tothom pot ser present en el recompte.

   Tractar de farsans a gent perquè sí és una falta de respecte. Que només un 10% voti que no, si és el cas, no és perquè algú hagi “amanyat el resultat” com tu proposes o acuses. T’has parat a pensar que una consulta no vinculant a molts dels que no els interessi el canvi no tenen perquè votar. Si res ha de canviar, ja els està bé quedar-se a casa.

   Aquestes consultes no decideixen res, només posen de manifest el que vol una part de la població massa sovint minusvalorada i escarnida.

   Segur que demà anirà bé, però la sort no hi tindrà res a veure. Sí l’esforç de més de 15000 voluntaris.

   Salut

  • Torno a dir: és una FESTA DEMOCRÀTICA i els que la promouen s’assumeixen com a tal. El dia, que espero que arribi aviat, que les eleccions siguin vinculants, l’estelada ja no hi serà. Però, sigui com sigui, tu què creus? Que una bandera davant l’urna tindrà alguna mena d’efecte psicòtrop o hipnòtic en els votants??… I, per cert, això de dir-los “pobres votants” no és un pèl paternalista?… Sembla que creguis que tots els votants siguin curts de gambals o d’allò més influenciables…

   • En unes eleccions democràtiques NO hi pot haver cap símbol que condicioni a un votant!! Els apoderats no poden ni tan sols deixar una carpeta amb les sigles del seu partit sobre una taula de vot!

    Si voleu que aixó que feu demà s’en digui “refèrendum” i no “performance”, que us costa fer-ho bé i acordar unes condicions democràtiques comunes amb els aprtidaris de les altres opcions? Si no feu una recollida de firmes i presenteu una ILP que es el que s’hauria d’haver fet des del començament! Si fins i tot teniu majoria al Parlament!

    • Si t’he de ser sincer, jo també hauria preferit que tot s’hagués fet exactament com si fos de debò, com si la votació no fos només un manifest, perquè això és el que és, en realitat. Però de la mateixa manera que et dic això, també t’he de dir que, com a manifest que és, no trobo tan escandalós que hi hagi l’estelada… Sigui com sigui, el dia que els catalans vegin reconegut el seu dret a l’autodeterminació i puguin organitzar una consulta popular vinculant, no pateixis que l’estelada ja no hi serà.

  • Imagina per un moment que són els defensors del NO els qui insulten els votants del SI i en publiquen dades personals. Trobaries lògic que nosaltres pressuposéssim que tu estaries d’acord amb aquesta manera d’actuar pel simple motiu que ets partidari del NO??…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s