Abecedari: la “L” de llum, làmpada…

L – LLUM

Sempre demanant que es faci la llum, que se sàpiguen tots els detalls… Aquella foscor sospitosa d’amagar alguna cosa… Llum i taquígrafs! Però no sempre quan una cosa s’il·lumina millora. De vegades una penombra pot amagar defectes i deixar que t’imaginis el que no veus segons el teu criteri.

"l" www.higiniherrero.cat

Massa llum pot enlluernar… oi?

Abecedari: A BC DEFGHI JK

Anuncis

11 thoughts on “Abecedari: la “L” de llum, làmpada…

 1. Parlant de foscor, ahir a la feina algú em va comentar que volien obrir un restaurant aquí a Barcelona que funciona completament a les fosques!! No en sé detalls però m’han dit que està molt de moda als Estats Units. No m’acabo d’imaginar com pot ser… Això de no veure què portes a la boca em fa una mica de yuyu… (Arqueòleg, no siguis malpensat!! :mrgreen: )

 2. David, fa uns dies ho vaig veure per la tele. Però només es va veure quan entraven, nerviosos, i quan en sortien que estaven molt contents…..

 3. Hi pot haver el perill de veure’s l’aigua amb llimona de rentar els dits i creure que és una llimonada… xD

 4. Mireu, com que veig que tots plegats ens hem quedat encuriosits, he fet una petita cerca a internet i vet aquí els resultats:

  Per veure un vídeo molt curtet sobre el local –que, per cert, es diu “Dans le Noir”, mai millor dit!– i el seu funcionament, pitgeu aquí!

  Per consultar-ne la pàgina web (en anglès. Em sembla que encara no la tenen ni en català ni en castellà), pitgeu aquí! En realitat és la pàgina web del local a Londres.

  I finalment, si voleu llegir un petit article molt aclaridor sobre el restaurant, el seu funcionament i la seva filosofia, pitgeu aquí.

  A mi m’ha deixat amb ganes d’anar-hi, com a mínim per viure una experiència diferent. Segons la gerent (o propietària, no ho sé), els clients surten del sopar havent viscut no només una experiència gustativa diferent (com que no t’hi veus, s’estimula l’olfacte, la oïda, la concentració, et quedes molt més receptiu…), sinó que també en surten amb una experiència de caràcter humà i social. Ho diu perquè la intenció de tot plegat és que durant el temps que duri un sopar, visquem com a invidents. De fet, una gran part dels cambrers són invidents. Però no crec que la funció d’aquest plantejament sigui moralitzador, sinó més aviat oferir als vidents una experiència que d’altra banda no tindríem mai. Però jutgeu-ho vosaltres mateixos! 🙂

  • Aixó es com donar massatges amb els ulls tancats. De fet, diuen que els invidents son els millors massagistes. A lo millor hauría que tancar les llums, com va succeir a Nova York, i no vegis la d´amor que es va escampar per tot arreu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s