Comparació d’enquestes de les eleccions catalanes al Parlament 2010 (març 2010)

➡ Clica aquí per veure la previsió dels resultats del 28N realitzat pel mètode d’enquestar les enquestes (novembre 2010).

Aquest proppassat dimecres, el diari el Periódico de Catalunya ha publicat una nova enquesta sobre la intenció de vot respecte les properes eleccions al Parlament, just després de la crisi de les nevades i preguntant per la possible incorporació de Joan Laporta al capdavant de Reagrupament. El resultat d’aquesta enquesta (CiU 62, PSC 35, ERC 12, PPC 12, ICV 11, C’s 0 i RCat 0) preveuen poques possibilitats d’aparició de partits petits com va passar en l’anterior legislatura amb Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s).

Tot i així, les enquestes només marquen tendències i, de moment, indiquen un cansament de la fómula Tripartit (PSC-ERC-ICV) que seria difícil de reeditar, un enfonsament d’ERC i un notable augment de CiU. A la taula de comparació d’enquestes que teniu a continuació es pot veure aquesta dinàmica.

Si desitgeu comparar els diversos resultats, us recomano que només compareu entre sí les enquestes de la mateixa font, és a dir, les del Periódico entre sí per una banda, les de La Vanguardia per una altra i les del Centre d’Estudis d’Opinió, per l’altra; ja que han estat fetes per empreses, mostres i mètodes diferents. També trobareu el recordatori del resultat de les eleccions del 2006. I per acabar, advertir que cal tenir en compte que en les enquestes del Centre d’Estudis d’Opinió, l’equipració amb escons s’ha fet a partir de la intenció de vot directe, a diferència de les enquestes del Periódico i la Vanguardia.

T’interessarà:

Les eleccions a Higini TV:

29 d’octubre de 2010

8 d’octubre de 2010

16 de setembre 2010

10 de setembre 2010

Anuncis

9 thoughts on “Comparació d’enquestes de les eleccions catalanes al Parlament 2010 (març 2010)

 1. Jo no acabo d’entendre aquestes enquestes… se suposa que el percentatge que hi ha en petit a sota és el de vots?
  Perquè, fins i tot del mateix mitjà, de vegades un nombre més alt d’escons apareix amb un percentatge més petit…

  • Hola Domènech, tens raó en que el pecentatge és el total de vots a Catalunya, però el resultat pot variar per tres motius:

   a) Un diputat no costa els mateixos vots a les diferents circumscripcions de Barcelona, Tarragona, Girona o Lleida. Depenent si en una enquesta ha anat millor a un partit a una circumscripció o a una altra li pot beneficiar més o menys.

   b) Una alta participació pot fer més difícil als partits petits tenir representació ja que la barrera del mínim del 3% és fa més gran. És a dir, amb les mateixos vots, depenent de la participació poden entrar al Parlament amb tres o més diputats o bé quedar-se’n sense.

   c) No només s’ha de mirar el resultat d’una opció concreta sinó també les altres, ja que la Llei d’Hond premia als partits més votats. L’equivalència vots-diputats no és proporcional.

   A part d’això, les enquestes dels diaris fan estimacions de vot basant-se en el perfil dels votants, mentre que les enquestes del CEO només reflecteixen el % de vot directe.

 2. O sigui que si volem que Laporta o Carretero tinguin éxit a la seva comparecença autonómica, a la meva familia tindrem q´anar a votar ú i abstenirse el altra, per que si tots dos votem al que guanyará de segur, aquests partits petits no podrám fer.li una empenta. I penso que no es just, que se ho han treballat moltísim. Tindré que abstenir.me per que el mérit de recoltzar al presidenciable sigui d´ells.

 3. Tens raó que l’alta participació perjudica als partits petits, però la participació que els pejudica no és la dels seus votants sinó els de la resta. 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s