Per Sant Jordi, regala un Quadern de Vilamajor!

Ara que és apunt d’arribar la diada de Sant Jordi (23 d’abril), és un bon moment per regalar (o regalar-se) alguna de les publicacions del Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor. Les pots trobar als llocs habituals, a les oficines de l’Ajuntament i, properament, al punt d’informació de la Mongia de Vilamajor.

1. POSTALS . Autors: Josep Maria Garcia Burdoy, Higini Herrero Baró, Mercè Jordà Olives, Susanna Martori Rodellas i Ferran Sarrià Saracho.  CESPV, 1a edició: juny 2001

Un entranyable recull de diverses postals antigues de Sant Pere de Vilamajor, comentades i comparades amb imatges actuals. Hi trobaràs una eina útil i agradable per veure els canvis que ha sofert el poble durant el segle XX.

2. MASIES (I). EL VEÏNAT DE CANYES. Autor: Ferran Sarrià i Saracho.  CESPV, 1a edició: novembre 2002

Després d’unes pinzellades generals sobre les característiques dels masos agrícoles de la plana i dels ramaders de la muntanya, t’endinsarà una per una per les masies del veïnat de Canyes. Recomanat per introduir-se al coneixement del patrimoni arquitectònic rural del municipi.

3. RUTES D´AIGUA (I). Autor: Higini Herrero i Baró. CESPV, 1a edició: novembre 2003

Entendre d’on venen les aigües subterrànies que brollen de les fonts de Vilamajor i descobrir-ne algunes tot passejant pel terme municipal. Fonts abundoses i seques, estimades i oblidades… Els tresors més refrescants de la muntanya. [més info]

4. LES FEINES ANTIGUES DEL BOSC I LA MUNTANYA. Autor:  Josep Maria Garcia i Burdoy.  CESPV, 1a edició: novembre 2004

Després del “boom” turístic que ha patit el Montseny, calia recuperar de l’oblit una forma de viure, de treballar i d’entendre el bosc i la muntanya que ja molts creien perduda. Reviuràs quan els bosquerols encara poblaven la muntanya.

5. AGRICULTURA (I) (1850-2000). Autor:  Josep Maria Garcia i Burdoy.  CESPV, 1a edició: desembre 2006

Sant Pere de Vilamajor ha estat un poble principalment agrícola. En aquesta primera part de l´obra, a part de recordar un ric vocabulari en perill d´extinció, podrem veure com s´estructurava una de les activitats econòmiques cabdals a la vida de Sant Pere de Vilamajor.

6. AGRICULTURA (II) 1850-2000. Autor: Josep Maria Garcia i Burdoy.  CESPV, 1a edició: octubre 2007

La segona part de la monografia dedicada al món agrícola de Sant Pere de Vilamajor, quan l’Agricultura era la primera activitat econòmica del municipi. Faràs un repàs per totes les tasques agrícoles i els cicles agraris, passant per les plagues i les malalties més comunes o bé els animals de treball o els tipus de conreu de la zona.

7. MASIES (II). EL VEÏNAT DE SANTA SUSANNA. Autor: Ferran Sarrià i Saracho. CESPV, 1a edició: desembre 2008

La segona part de la sèrie de masies es dedica al veïnat més muntanyós i septentrional de Vilamajor: el veïnat de Santa Susanna. Coneixerem el veïnat i les nomboses masies que el veïnat més desconegut, montsenyenc i innaccessible dels set que integren el municipi.

➡ El Centre d’Estudis també ha editat “Vols que t’expliqui… Vilamajor?, de l’autora Teresa Sagrera (2009), on trobaràs uns pinzellades de tot el que has de saber del nostre poble!

Anuncis

2 thoughts on “Per Sant Jordi, regala un Quadern de Vilamajor!

  1. Es sembla molt bona idea, però si algú vol, per exemple, les rutes d’aigua, signat per l’autor també el tenen als llocs habituals? 😉

  2. He llegit en menys d´una hora l´ultim Quadernet. A veure si es fa més extens. Els textos son entretinguts i documentats. El meu poble andalús fan una revista anual de setcentes págines. Val 20 euros, peró durant una temporada pots gaudir d´un bon grapat de temes histórics i arqueológics de la comarca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s