Ja tenim el nou Centre d’Informació de la Mongia de Vilamajor

Ahir, 22 d’abril de 2010, es va inaugurar el nou Centre d’Infomació de la Mongia, situat al peu de la torre roja, al solar on hi havia hagut la Mongia de Vilamajor. Durant un segle (del 960 al 1060) hi havia hagut una comunitat de monjos a Vilamajor. La llegenda diu que els pilarets del seu petit claustre es van aprofitar per fer les finestres geminades de la torre mestra del nou palau comtal -la Torre Roja-. Segles més tard, aquest indret havia sigut el lloc on vivia un monjo que es dedicava a tocar les campanes i a fer alguna missa ajudant al rector de l’església. Més tard, la figura del monjo s’extingué i la Mongia es convertí en escola de nens a la planta superior i calabós a la planta baixa. Finalment, s’enrunà. 30 anys més tard, s’ha edificat el centre d’informació que manté el nom que durant segles s’ha mantingut en aquest solar: la Mongia.

Amb aquest punt d’informació, el Montseny ja disposarà d’una quinzena de centres escampats per les portes del Parc. Properament, s’inaugurarà el setzè al municipi veí de Canoves i Samalús.

I és clar! A la inauguració no hi van faltar els gegants de Sant Pere de Vilamajor. La pujada de l’església va ser un entrenament per la pujada a Sant Elies que els espera diumenge. Ens veiem a l’aplec!

Anuncis

3 thoughts on “Ja tenim el nou Centre d’Informació de la Mongia de Vilamajor

  1. Em va agradar molt l´organització. Molt bonic tot i amb la presencia del abanic polític i humá de Sant Pere, a un ambient molt agradable.
    Enhorabona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s