Vilamajor recula 1000 anys per transformar-se en el Vilamagore medieval

VilamagoreTot Sant Pere de Vilamajor esdevé la vila medieval que Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó van escollir al segle XI per passar-hi llargues temporades. Es tracta d’una de les principals festes medievals de Catalunya perquè tot un poble s’aboca per retornar places i carrers als costums, tradicions i usos de deu segles enrere i per organitzar nombroses activitats atractives a totes les edats. D’aquesta manera, els carrers i places del nucli de Vilamajor s’omplen de nombroses activitats com són:

  • NOVETAT 2010: Primera trobada de Gegants Medievals: Els gegants de la vila de Cardedeu, Ramon Berenguer IV i Peronella celebraran el seu matrimoni durant la vetllada del 10 de juliol. I hi convidaran gegants medievals de tota Catalunya: El seu fill Alfons i la dida Peronella (Sant Pere de Vilamajor), el seu avi Ramón Berenguer II i esposa (Hostalric), els veguers de Montblanc, l’abadessa Emma i el guerrer Odó (La Roca del Vallès), els comtes de Palamós i el comte Guifré i la seva esposa (Ripoll).
  • Música i dansa: Les cercaviles de foc, l’actuació de corals, grups musicals i joglars i trobadors que interpreten peces de l’època es poden trobar en diferents racons del poble. Els espectacles de dansa tradicional també hi són presents.
  • vilamagore 4Teatre al carrer: Al llarg de les dues jornades s’interpreten diverses escenes de l’obra teatral “Història e Feyts de Vila Magore” que reconstrueixen esdeveniments d’un moment clau en la construcció nacional de Catalunya a Sant Pere de Vilamajor i els municipis de l’entorn: el naixement d’Alfons I a Sant Pere de Vilamajor, la recreació de les justes poètiques de les que ell mateix en va ser impulsor i participant o també es reconstrueix l’escena de la persecució de les bruixes.
  • vilamagore 2Justes de cavallers: Una vintena de cavallers experimentats són els protagonistes d’un dels espectacles que atrauen més públic amb lluites, combats i proves d’habilitat amb espases i llances.
  • Animació al carrer: Qualsevol racó de Vilamajor pot ser l’escenari d’una lluita de dos cavallers, un grup de dones pidolaires, malabars, venedors d’esclaus o de peix o narradors de gestes.
  • Mostra d’oficis: S’hi podrà trobar i fer ceràmica, assistir a la preparació tradicional dels pigments que utilitzaven els pintors per fer les seves obres d’art, treballar el cuir, fer servir les eines de brunzir amb l’escloper, fer una cabana de vímet i veure com treballa el fuster i la teixidora. També s’hi poden trobar vitralls, vestits de l’època, artesania de plata i macramé.
  • vilamagore 3Mercat: Conté més d’una trentena de parades de queviures com embotits i formatges, neules, olives i fruits secs, vins i licors, pastissos i coques de recapta.
  • Menjar medieval: Durant el dia es courà una vedella sencera que es podrà degustar a la taverna del castell juntament amb botifarres de porc, aigua fresca, cervesa i vi negre.
  • Crema de la Torre de l’Homenatge: La vetllada de Vilamagore finalitza amb un gran espectacle pirotècnic que representa la crema de la Torre Roja amb un gran muntatge de colors i foc.

Reserveu un forat a l’agenda: 10 i 11 de juliol de 2010 a partir de les 2/4 de 7 de la tarda al centre històric de Sant Pere de Vilamajor!

2593_1091526775878_1457774056_30257020_2092677_n

Cavallers barallant-se davant la taverna

Anuncis

2 thoughts on “Vilamajor recula 1000 anys per transformar-se en el Vilamagore medieval

  1. A veure si aquest any vinc. Que a més conec algun dels joglars que recorrerant el poble. Que sàpigues que faré un estudi històrico-turístic del mercat. Però és el 10 i 11 de juliol de 2009 o 2010? 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s