Finalment, l’Alt Tribunal espanyol declara inconstitucional la voluntat dels catalans

Seguint el camí de la Llei i la democràcia tot s’hi val, ens deien. Si voleu més autogovern, haureu de modificar l’Estatut, ens deien. Si no voleu tenir problemes, la proposta haurà de ser avalada pel Consell Consultiu, ens deien. Si voleu modificar la vostra Carta Magna, l’haureu d’aprovar amb àmplia majoria al Parlament, ens deien. Si voleu que tiri endavant, haureu de negociar i us l’hauran d’aprovar el Congrés i el Senat, ens deien. Si voleu que sigui vàlid, l’haurà de signar el Rei, ens deien. Si voleu que sigui vigent, l’haurà d’aprovar el poble de Catalunya en referèndum, ens deien. Pasqual, apoyaré la Reforma del Estatuto de Cataluña que apruebe el Parlament de Catalunya, ens deien.

Mentides, ens deien.

Ja s’ho faran. Cada dia som més els que optem per una Catalunya sobirana. Nosaltres decidim: som una nació!

La retallada del TC. Via Flickr d'en Martí

El Tribunal Constitucional tomba els efectes jurídics de la definició de Catalunya com a nació i recorda en vuit ocasions la indissoluble unitat de la nació espanyola. El TC també reinterpreta els símbols nacionals com la senyera i l’himne. El català deixa de ser preferent a les administracions i mitjans de comunicació. Retalla en qüestions clau com el finançament, les competències, el Síndic de Greuges o la Justícia catalana…

Un tribunal desprestigiat i caducat ha invalidat la voluntat dels representants legals dels pobles català i espanyol i la voluntat dels catalans expressada en referèndum.

Tots ho esperàvem, ja ho sé. Però emprenya. Potser hauria de transformar la indignació en agraïment perquè aquest Tribunal s’ha convertit en una vertadera màquina de convèncer independentistes… L’apel·lació al tradicional seny català no s’ha de  confondre com un nou pas enrere. D’aquests, ja n’hem fet massa. El proper pas pensem-lo bé, però fem-lo.

Els trobaràs a faltar?

Ah! Per cert, bona diada de Sant Pere! 🙂

Anuncis

9 thoughts on “Finalment, l’Alt Tribunal espanyol declara inconstitucional la voluntat dels catalans

 1. Sí, els trobarem a faltar, car ells han contribuit com pocs a empènyer a una majoria cap a la secessió.

  Visca Catalunya, ja que no es pot dir que visqui cap espurna d’una Espanya “plural” que no ens vol com som i en la qual alguns, que hi crèiem, hem quedat ben defraudats (dieu-me ingenu…)

  😦

  (T’agafo la selecció d’aquest APM tant il·lustradors per al meu bloc. Gràcies.)

  Abraçada i feliç Diada de Sant Pere, vilamajorencs!

 2. No som una nació; som un poble. I com diu la constipadatitució, el poder de la nació rau en el poble.

  Demostrem el nostre poder, malgrat siguem només el 30% després de les colonitzacions que ens han dut on som. Nosaltres no som d’eixe món!

  La Mª del Mar Bonet va dedicar ahir la seva cançó: “D’on venen aquesta gent…” al Tribunal Constitucional.

  Sant Pere ha de tornar a agafar l’espasa…

 3. Hola Higini! Aquí la terra!! Que tal pel Plaenta de la Piruleta??

  Em pots explicar com es pot retallar quelcom immaterial com una voluntat?
  O es que resulta que els catalans estem per sobre de la justícia i la llei? O es que la voluntat dels 62% de catalans que van aprovar la Constitució és pitjor que el 34% que van votar l’estatut o el 19% que van votar els pseudoreferèndums de fireta?

  • La majoria del 62% dels catalans que va votar la Constitució ja han mort de vells, perquè ni tu ni jo la vam poder votar la tan Sagrada Constitució.

   Com es retalla una voluntat? Fàcil. Mira el TC. Escriu-la en un text, aprova-la pel 90% dels representants legals dels catalans, aprova-la pels representants legals dels Espanyols (Congrés i Senat), aprova-la altra vegada en referèndum i llavors t’hi pixes a sobre. Així es retalla una voluntat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s