Breus (IV)

Una nova televisió. Higini TV ja no és l’única televisió on line de Sant Pere de Vilamajor. Des del mes passat, si entreu al web de l’ajuntament hi trobareu un banner que us enllaça amb Vilamajor TV. Aquí  trobareu reportatges sobre activitats cuturals (aplecs, festa major, festa medieval…), activitats esportives (partits de futbol, curses, excursions populars…) o socials (la inauguració del parc Ferran Gomà, etc.). El rellançament d’aquesta iniciativa és una bona notícia. 🙂

Adéu al xiprer del campanar. A l’hivern del 1987, la Carme de can Baró (la meva mare) va anar a parlar amb una colla de joves que estaven muntant les festes del poble: el grup La Força. Els va comentar que sempre li hauria fet molta gràcia veure el gran arbre del costat del campanar engalanat amb llums per les festes de Nadal. I dit i fet. La premsa en va dir L’arbre il·luminat més gran de Catalunya. Amb el temps el xiprer s’anà secant i, inexorablement, morint. Com que les immenses branques mortes amenaçaven de caure sobre la plaça de l’església, al final s’ha tallat l’arbre. Ara hi tenim un buit, en molts sentits.

Campanes mudes. 😦 Ha mort en Joan Mas Garriga, l’home més vell de Sant Pere de Vilamajor, i el campanar de Vilamajor no va estar present el ritual centenari d’avisar els seus amics i veïns amb el so trist del toc de difunts. Fa unes setmanes, un problema tècnic amb el cable que comunica el rellotge amb el motor dels martells va fer que les campanes ja no toquin ni els cants ni les hores. El patrimoni cultural no només són les pedres i els immobles, també són les tradicions que ens fan ser com som. No les perdem. Que tornin a sonar aviat.

Anuncis

4 thoughts on “Breus (IV)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s