048 NEWS HIGINI TV – Creixeu, multipliqueu-vos i ompliu la terra!

Les dades de natalitat del Baix Montseny i de la comarca del Vallès Oriental són molt baixes, fins i tot negatives. L’any 2009 la natalitat va baixar un global del 3’14% respecte el 2008. Per què cada vegada tenim menys nadons a la nostra comarca? Sant Pere, el presentador dels informatius d’Higini TV, ha volgut preguntar-ho a algú amb molta experiència, el prevere Orila, el vilamajorenc més vell que coneixem. Però serà ell el més idoni per respondre’ns-ho?

Endavant amb les notícies 😀


Anuncis

16 thoughts on “048 NEWS HIGINI TV – Creixeu, multipliqueu-vos i ompliu la terra!

 1. Però que està passant a Sant Antoni de Vilamajor???, Higini, t’has de posar les piles anar cap allà i ajudar-los, aquest 20% de decreixement no pot durar massa.

 2. Seria interessant saber què va passar l’any anterior. Potser no és que ara vagi a la baixa; potser el 2007 els vilamajorins van estar especialment… motivats!… :mrgreen: Qui ens ho podria explicar seria el Ricard.

  I tu, Gini, queda’t on ets que aquí estàs molt bé!

 3. Ai David! saps com tirar-me el guant.

  De fet la natalitat a Sant Pere de V. continua sent la més alta històricament. Del 1999 en endavant els naixement han estat, seguidament any a nay els següents: 24, 36, 47, 47, 38, 50, 53, 50, 47, 52 i finalment 50 al 2009.

  A Sant A. de V., fixeu-vos, començant des de 1999 també: 33, 42, 48, 48, 49, 50, 50, 73, 64, 67 i 53 al 2009.

  Les diferències, comptant que SAV té un 34% més de població, no són tant grans (és que S.A.V. té una població més envellida, heus aquí la diferència. Tenint en compte le sdefuncions, superiors també a SAV, el saldo vegetatiu és si fa o no fa el mateix).

  També cal tenir en compte que el 30% dels naixements són a Catalunya de mare estrangera, i a Sant Pere només hi ha un 3,8% d’estrangers i un 8,1% a Sant Antoni.

  Tot va doncs en la normalitat a SPV, no pas així a SAV que està creixent menys que SPV (veure al respecte: http://spv-analisi.blogspot.com/2010/10/despres-de-tres-anys-de-davallades-la.html).

  Certament però, alguns factors expliquen l’evolució negativa:
  a) Diuen que els efluvis dels pinsos fan baixar la densitat de l’esperma i per tant, per molt que els del nucli fo..in molt, l’esforç no resulta productiu.
  b) El de Can Vila Can Ram i Vallserena amb prou feines poden arribar a casa, i quan hi arriben la parenta està ja dormint. L’estress que causa en Tella és també considerable i diuen que està associat a l’ejaculació precoç (poc útil) dels vilamajorencs dels barris de Llevant.
  c) A Can Derrocada més aviat porten tots plegats donant-nos pel cul, i ja se sap -gustos apart- aixó no fa crèixer la natalitat.
  d) Els que fan la feina per tots plegats són sens dubte el de Faldes (ja se sap, con Faldes i a lo loco). Són de fet els que sostenen la natalitat al nostre municipi. Després d’investigar-hi molt ja sé perquè. Un altre dia us ho explicaré.

  Res, Gini, la natalitat va força bé vistes les circumstàncies (i em consta que els de SPV f…en molt més que la mitjana).

  Des de IDESPV, ha informat un servidor.

 4. Gràcies Israel 🙂

  Madebymiki, em sembla que jo no sóc pas la solució… hehehe

  Joan, crec que en David té raó… hehehe 😉

  Renoi Ricard! Val la pena tenir un IDESPV a la sala 😛 😀

  Sí, Caleglin; l’Orila deu tenir les cordes vocals fetes pols… 🙂

 5. Tinc els meus dubtes sobre aquestes dades, doncs segons les meves propies estadístiques del dinar de nadal a casa, la natalitat està pujant més o menys un 20% anual!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s