Enquestes a les eleccions catalanes de la Vanguardia i del País (21/11/2010)

Aquest diumenge 21 de novembre de 2010 s’han publicat dues noves enquestes:

Enquesta publicada a la Vanguardia 21/11/2010

Convergència i Unió. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit d’Artur Mas obtindria el suport del 39’3% amb una forquilla 63-65 diputats. Segons l’enquesta de El País, els convergents obtindrien un 39’5% amb una forquilla de 64-65 diputats. Cap de les dues enquestes pronostiquen que arribi a la majoria absoluta (situada als 68 diputats). En aquesta passada legislatura (2006) Convergència i Unió obtingué 48 diputats.

Partit dels Socialistes de Catalunya. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de José Montilla obtindria el suport del 20’1% amb una forquilla 31-32 diputats. Segons l’enquesta de El País, els socialistes obtindrien un 20’4% amb 30 diputats. El PSC podria tenir els pitjors resultats en unes eleccions al Parlament de Catalunya. En aquesta passada legislatura (2006), el PSC obtingué 37 diputats.

Partit Popular de Catalunya. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit d’Alícia Sánchez Camacho obtindria el suport del 10’1% amb 14 diputats. Segons l’enquesta de El País, els populars obtindrien un 9’5% amb una forquilla de 13-14 diputats. El PP no milloraria la seva representació al Parlament o fins i tot la podria reduir. En aquesta passada legislatura (2006) el Partit Popular de Catalunya obtingué 14 diputats.

Esquerra Republicana de Catalunya. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de Joan Puigcercós obtindria el suport del 7’9% amb una forquilla 10-12 diputats. Segons l’enquesta de El País, els republicans obtindrien un 7’0% amb una forquilla de 8-9 diputats. ERC es podria enfonsar reduint els resultats a la meitat passant de la tercera força a la quarta per darrera del PP segons La Vanguardia o a la quarta posició per darrera d’ICV segons El País. En aquesta passada legislatura (2006) Esquerra obtingué 21 diputats.

Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de Joan Herrera obtindria el suport del 7’5% amb una forquilla 9-10 diputats. Segons l’enquesta de El País, els ecosocialistes obtindrien un 6’9% amb 10 diputats. Cap de les dues enquestes pronostiquen que arribi a la majoria absoluta (situada als 68 diputats). En aquesta passada legislatura (2006) Iniciativa obtingué 12 diputats.

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit d’Albert Rivera obtindria el suport del 4% amb 4 diputats. Segons l’enquesta de El País, C’s obtindria un 5% amb una forquilla de 6-7 diputats. Si fa uns mesos totes les enquestes els feien fora del Parlament, ara, totes diuen que augmentaran resultats i, El País, fins i tot, més que doblar-los. En aquesta passada legislatura (2006) Ciutadans obtingué 3 diputats.

Solidaritat Catalana per la Independència. Segons l’enquesta de La Vanguardia, el partit de Joan Laporta obtindria el suport del 2’4% amb 1 diputat per Girona. Segons l’enquesta de El País, els solidaris obtindrien un 2’6% amb una forquilla de 1-3 diputats. Si la participació és baixa com preveuen les enquestes podrien entrar al Parlament. És la primera vegada que es presenta.

Reagrupament Nacional Català. Segons les enquestes de La Vanguardia i de El País, el partit de Joan Carretero no obtindria el suport necessari per obtenir representació parlamentària: cap diputat.  De les enquestes recents, només la del Racòmetre del 15 de novembre li augura un diputat per Lleida. És la primera vegada que es presenta al Parlament.

Alternativa de Govern. Cap enquesta dóna opcions d’obtenir representació parlamentària pel partit liberal de Montserrat Nebrera.  AG és la primera vegada que es presenta al Parlament tot i que Nebrera ja havia estat escollida diputada pel PP en la passada legislatura.

Plataforma per Catalunya. Cap enquesta dóna opcions d’obtenir representació parlamentària pel partit de Josep Anglada. PxC assegura que té molt vot ocult que no es representa a les enquestes, tot i que hauria d’arribar als 80.000 o 90.000 a la província de Barcelona. Els analistes diuen que és poc probable.

Anuncis

8 thoughts on “Enquestes a les eleccions catalanes de la Vanguardia i del País (21/11/2010)

 1. Jo segueixo pensant que Reagrupament farà forat!. Acabo de tornar de l’acte central de campanya a l’Auditori i us he de dir que estava ple com un ou !!. No pot ser que tanta gent estigui equivocada. Si tots els independentistes votem Reagrupament, veureu quina sorpresa tant gran s’enduran.
  Salut i vots (per reagrupament, clar)

 2. Ja no se a quina enquesta creure’m, només veig una cosa certa, que guanyarà ciu, que això no vol dir ni que m’agradi ni que governi. Haurem d’esperar que el diumenge hagi treballat i donat el resultat 😉

 3. La societat catalana ha de madurar, doncs es veu acceptable un tripartit d’esquerres , ien canvi no un tripartit de dretes (ciu, pp i c’s).
  La tolerancia no sempre està present dins la nostre societat.
  S’ha d’acceptar les idees d’altres partits fins hi tot si no les compartim.
  Si un vota el PP sembla que tingui la lepra, sigui feixista, ……
  En canvi si un vota esquerres està ben vist. Hem de recordar que partits com Iniciativa Verds, abans es deia Izquierda Unida, i abans Partido Comunista. El Partido Comunista en el passat estava a fovar de Lenin, Stalin, … i segons les referencies històriques aquests estaven en contra de la propietat privada i es parla de 4 millions de morts per extermini degut a l’Stalin. Tots els partits tenen un passat i gràcies a Deu ara les idees de tots ells s’han moderat. Hem de moderarnos i evitar pactes com el del Tinell on s’exclogui partits simplement per les seves postures diferents a les teves.
  Un altre cosa és si un partit està a favor de matar (p.e. Batasuna, o les seves variants), el qual s’ha d’excloure del sistema democràtic fins que passin un periode raonable (p.e. mínim 10 anys) on demostri la seva impliació en la democràcia i condemni les morts i actituts terroristes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s