Valoració del debat a 6 de les eleccions catalanes

Pim, pam, pum! Després de la proposta de cara a cara Mas-Montilla ja no s’ha parlat de res més, quan el que vam poder veure fou a un gran debat a sis bandes àgil i constructiu. A continuació teniu una valoració no pas dels continguts i programes (ja els valorareu cadascú segons la vostra visió de la societat catalana) sinó de la forma d’expressar-se, de comunicar-se, la seva actitud i estratègia. Parlem-ne!

Artur Mas. En l’anterior debat (2006) fou un 4 contra Mas i ell, en voler respondre a tots els atacs, va acabar donant una imatge de prepotència. En aquesta ocasió portava la lliçó apresa. L’objectiu era no cometre cap error. Va demostrar que domina el debat, la dialèctica i va fer gala d’agilitat de reflexos. Tots els candidats li proposaven pactes de país com a un president in pectore. Excel·lent.

José Montilla. Molt fluix però en la seva línia. Ja ha dit que es presenta a la presidència de la Generalitat i no pas a un concurs d’oratòria, però es va trobar a faltar lideratge. Llegia massa. Montilla es va guardar un as sota la màniga fins a l’últim minut del debat: accedir a fer el cara a cara amb Mas “només en català on i quan Mas volgués”. Mas el va descol·locar volent fer-lo immediatament. Montilla va declinar i va preferir fer-ho dilluns, dimarts o dimecres…

Joan Puigcercós. Mesurat i crescut. El president d’Esquerra va donar molt bona imatge, més de la que ens tenia habituats. Portava la lliçó apresa: promocionar-se com a partit valedor de la independència per evitar fugues cap a Solidaritat i Reagrupament i, alhora, desenterrant l’equidistància fent l’ullet a Mas.

Alícia Sánchez Camacho. Va estar molt pitjor que en d’altres ocasions. És bona comunicadora però el dia del debat no ho va ser. Els seus intents de lluitar per un mateix espai amb l’Albert Rivera van arribar gairebé al ridícul. Ell es passava al castellà, la Camacho també. Ell era anitnacionalista, ella més… Fins i tot Herrera li va retreure en públic i en privat aquest canvi forçat de llengua. En general va estar correcte però per sota de les seves possibilitats.

Joan Herrera. Molt bo. Calmat però fidel al seu programa ecosocialista. Es va quedar sol defensant el Tripartit i va retreure a Montilla que defensés abans el PSOE que les politíques d’esquerres del seu propi govern. Va proposar pactes de país apel·lant a la unitat. Molt notable.

Albert Rivera. Va començar amb una magnífica primera part, segur de si mateix i clar en les seves exposicions. A la segona part, però, ho va espatllar completament, va perdre els papers, va ser maleducat, no va dubtar en usar la demagògia i fins i tot arguments falsos que el desacrediten com a candidat. Suspès.

Vegeu la versió integra del debat aquí.

Anuncis

3 thoughts on “Valoració del debat a 6 de les eleccions catalanes

  1. Aixo si que es una enquesta com deu mana!!!!!
    Ciu 9, PSC 4, ERC 8, IC 7, Ciutadans 3, PP 5 i SOLIDARITAT 99!!!!!!!!!
    Jajajajajajajajajaja!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ho reconec, no vaig veure el debat, però pel que he pogut anar sentint per la ràdio (m’agrada més que la tele) la pitjor nota la treu l’Alícia Sánchez-Camacho, fa vergonya el sentir-la.

  3. Vaig veure poqueta cosa, però dins del que cap coincideixo bastant amb tu. Mas va estar molt bé, fregant l’excel·lent (per a mi). Montilla soso com mai, superant-se en dubtes i manca de capacitat d’expressió. Puigcercós el vaig veure més bé que de costum, però no li posaria el notable. Sánchez-Camacho a mi no em va semblar pas malament, però vista l’exigència que porto, li poso el mateix 5. Herrera em va agradar, excepte quan li va donar per saltar-se els torns i voler contestar a tothom ipso facto, per tant no arriba al notable tampoc. I Rivera em vaig perdre la primera part i només el vaig veure cridant que el deixessin parlar… penco estrepitós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s