Político-ficció: I si Esquerra, Solidaritat i Reagrupament s’haguessin presentat junts?

Ja està. No hi ha més cera que la que crema. Els resultats a les eleccions al Parlament de Catalunya són ja coneguts per tots:

El diari AVUI s’ha preguntat: què hauria passat si Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament Independentista s’haguessin presentat en una sola candidatura? Amb els mateixos vots que van rebre la Llei d’Hondt els hauria atorgat un diputat més, traient-ne un al PSC:

I si s’haguessin presentat junts Esquerra Republicana de CatalunyaSolidaritat Catalana per la IndependènciaReagrupament Independentista en una coalició independentista? Doncs en comptes de la suma dels catorze diputats actuals, la Llei d’Hondt els n’hauria donat 17! A costa d’un de CiU, un del PSC i un d’ICV.

Veient aquestes xifres, s’entén que l’alcaldable per Barcelona, Jordi Portablella (ERC) hagi ofert als partits independentistes a anar plegats a les properes eleccions. En seran capaços aquesta vegada?

T’interessarà:

Anuncis

12 thoughts on “Político-ficció: I si Esquerra, Solidaritat i Reagrupament s’haguessin presentat junts?

 1. Si haguessin anat junts, el diari Avui hauría tingu menys treball a la seva pertinaç crítica i menyspreu dedicat a aquests partits. I no diguem les seves perles cultivades envers el president Montilla.
  I si els votants de tots aquests partits no llegeixem el diari Avui?.

 2. Espero i desitjo imaginar que els votants d’ERC (els que els hi queden) no son tan suïcides com per votar a un corrupte neoliberal i a un embogit ultra que volia un exèrcit català mitjançant el Papa de Roma!

  • Tots demanen la unitat dels independentistes i ofereixen a les altres que s’hi afegeixin a la seva…

   Això és un clar exemple del “divideix i venceràs” i s’hi ha caigut de quatre potes…

 3. Dona l´impresió que independentisme polític a Catalunya esta encara al jardí d´infancia. Una altra cosa es el nacionalisme cultural i llinguistiic.

 4. A mi ho que em sorprén es que l´idea independentista sigui un projecte utópic que enlluerna miraculosament als catalans, peró que sembla, per el seu carácter demostrat una i mil vegades a les urnes, un somni fantástic. Per aixó prefereixo el pragmatisme andaluz . Qui ho dirías, si tindría que ser al inrevés.

  • Aquest somni s’ha fet realitat en altres indrets d’Europa i de la resta del món a la història recent. I aquí està calant cada vegada més fort… No sé si serà només una febre passatgera, una vàlvula d’escap per fugir de la crisi, però no ho veig gens utòpic. Temps al temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s