Els capgrossos de Sant Pere de Vilamajor celebren el seu vintè aniversari amb una restauració

En David Ventura i la Neus Hosta han restaurat els capgrossos de Sant Pere de Vilamajor

Per la festa major de 1991, la colla gegantera va batejar tres capgrossos que s’unien als gegants de Sant Pere de Vilamajor, Alfons i Loreto: eren en Quico, en Joan i en Pere. En Quico representava en Francesc Ribas Planas, un montsenyenc molt estimat que ens solia visitar els dies de festa. En Pere representava el rei Pere III el Cerimoniós que, l’any 1384, va atorgar a Vilamajor el títol de Carrer i Braç de la Reial Ciutat de Barcelona. I en Joan representava el rei Joan I el Caçador que, essent a Tortosa, va ratificar el títol de carreratge a Vilamajor, afegint-hi el de “Membre de Barcelona”.

Amb el temps, en Quico es va transformar en un gegantó i s’ha convertit en un dels més famosos entremesos de la colla. En canvi, amb els anys els capgrossos van caure en desús, deixaren de sortir a les cercaviles. Durant deu anys van estar emmagatzemats al local del Sindicat a l’espera d’una restauració.

Finalment, en vistes al seu vintè aniversari, la Colla de Geganters La Força ha portat els malmesos capgrossos Joan i Pere per a ser restaurats al taller on van ser creats: al taller de la Neus Hosta i d’en David Ventura a Navata (Girona). I han tornat com nous. Com que els capgrossos ja no són figures actives per la seva dimensió, la Colla i l’Ajuntament han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual els capgrossos romandran exposats al nou punt d’informació de la Mongia de Vilamajor perquè els pugui veure tothom que ho vulgui. Els capgrossos s’afegeixen amb la figura original del capgròs Quico que durant els darrers deu anys ja havia estat exposat a les escales de la Casa de la Vila.

Us animo a fer-los una visita. La Mongia es troba al carrer de l’Església i obra les portes cada dissabte, diumenge i festius de 10 a 14 hores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s