Els alcaldes de Sant Pere de Vilamajor (1979-2011)

El passat 11 de juny els ajuntaments catalans van elegir els seus alcaldes. Aprofitant que tothom parla d’alcaldes, és un bon moment per conèixer quines persones han estat alcaldes del nostre poble. La millor eina que trobareu al vostre abast és el Diccionari Biogràfic d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental [enllaç]. Us recomano que li feu una ullada.

.

(Els texts que hi ha a continuació han estat extrets del Diccionari biogràfic d’alcaldes del Vallès Oriental)

JOSEP MARIA LLESUY i SUÑOL (Badalona, 1960) – (Alcalde de Sant Pere de Vilamajor des del 16/06/2007)

Constructor, dirigeix una empresa de rehabilitació d’edificis. Nascut el 1960, fa set anys que viu a Sant Pere de Vilamajor, a la urbanització de Can Vila, on va ser president de l’associació de veïns. Va accedir a l’alcaldia, després que la formació que ell encapçala, CiU, fos la més votada en les eleccions del 2007 i assolís un pacte de govern amb ISP, PSC i PP. El 2003 ja va ocupar un dels llocs del reserva de la candidatura de CiU, però la seva experiència política activa va començar el 2004 al 13è Congrés de CDC a la 4a Ponència i va ser escollit candidat del partit a les primàries el febrer del mateix 2007. La seva implicació en la vida social de Sant Pere passa per la presidència de l’associació de veïns de la urbanització de Can Vila. També va participar en els processos de participació ciutadana i al Consell del Poble, una entitat a la qual vol donar un major impuls. Després de les eleccions de 2011 renovà el càrrec d’alcalde amb majoria simple, només amb el suport del grup municipal de CiU.
.

JOAN BRUGUERA i GRAS (Sant Pere de Vilamajor, 1954) – (Alcade de Sant Pere de Vilamajor des del 25/05/2003 al 16/06/2007)

Joan Bruguera i GrasEmpresari agrícola i ramader. Cursà estudis d’arquitectura i va col·laborar amb altres arquitectes en la realització de projectes, fins que començà a dedicar-se totalment a l´empresa familiar agrària de can Ribes, a Sant Pere de Vilamajor. Militant d´ERC, fou elegit regidor per primera vegada en les eleccions de 1995, en què encapçalà la candidatura d´ERC a Sant Pere de Vilamajor. Fou reelegit regidor en les de 1999, en què ERC fou la segona llista més votada. En les eleccions de 2003 ERC fou la llista més votada (505 vots i 4 regidors) i fou elegit alcalde gràcies a un pacte amb els dos regidors del PSC. A les eleccions de 2007, va ser cap de llista d’ERC sent la segona força més votada, però no va comptar amb prou suport per mantenir l’alcaldia. Dos mesos més tard, renuncià al càrrec de regidor. El seu avi, Joan Bruguera i Costa, ja havia estat alcalde de Sant Pere de Vilamajor en els anys vint; el seu pare, Joan Bruguera i Arqué, i el seu oncle, Francesc Gras i Ventura, foren regidors de l´Ajuntament en els anys seixanta. Esteve Bruguera i Arqué, també oncle seu, fou alcalde des de 1973 fins al 1983. El seu germà, Salvador Bruguera i Gras, fou regidor de l’Ajuntament entre 1987 i 1991.

JOAN ICART i CLOS (Sant Pere de Vilamajor, 1959) – (Alcalde de Sant Pere de Vilamajor des del 5/5/1995 al 25/5/2003)

Sr. Joan Icart i ClosLlicenciat en ciències econòmiques i en dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d’empreses per ESADE, és directiu d’una empresa familiar en el ram de l’alimentació animal i membre destacat de diferents associacions professionals del sector alimentari català: president de l’associació de fabricants de pinsos de Catalunya, membre de la junta de la Llotja de Cereals de Barcelona, president de Qualimac, de Procàrnia i de la Fundació Agroalimentària de Catalunya. Va ser regidor de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor per CiU des de l’any 1986 i alcalde durant dos mandats, des del 1995 fins al 2003, any en què ja no es va tornar a presentar. De la seva actuació com a alcalde cal destacar: la recepció urbanística de les urbanitzacions de les Faldes del Montseny, Can Vila, Can Ram i Vallserena, la instal·lació de la xarxa municipal d’aigua en alta i la connexió a la xarxa Ter – Llobregat, la construcció del CEIP Torre Roja, de l’edifici de serveis municipals i del local social de les Faldes del Montseny; la creació dels centres cívics del Pi Novell i les Faldes, i la instauració del servei municipal de transport públic. Durant el seu mandat també es va impulsar la creació del Centre d’Estudis Locals, i es va instaurar el servei permanent de vigilància municipal.

 JOSEP BRUNELL GOMEZ (Sant Celoni, 1940) – (Alcalde de Sant Pere de Vilamajor des del 25/5/1983 al 5/5/1995)

Sr. Josep Brunell i GómezAssessor fiscal i agent d’assegurances, va néixer a Sant Celoni però va anar a viure a Sant Pere de Vilamajor, on participa activament en les diverses entitats culturals.

L’any 1979, en les primeres eleccions municipals democràtiques, fou escollit regidor d’una candidatura independent i nomenat primer tinent d’alcalde. L’any 1983 fou escollit alcalde, seguint les passes del seu pare, Esteve Brunell i Aymar, que fou alcalde de Sant Celoni. L’any 1995 deixà l’alcaldia i es retirà de la vida política municipal.

ESTEVE BRUGUERA i ARQUÉ (Sant Pere de Vilamajor, 1935) – (Alcalde de Sant Pere de Vilamajor des del 12/9/1973 al 23/5/1983

Sr. Esteve Bruguera ArquéPagès. Fill de cal Gall, va dedicar-se tota la vida a fer de pagès, primer amb els seus pares, Joan Bruguera i Costa i Maria Arquer i Puigagut, i posteriorment, com a hereu de la masia, amb la seva esposa, Rosa Pruna i Ventura, i els seus dos fills, Josep i Esteve. La seva dedicació a la política municipal no fou un fet gens estrany a la família Bruguera. El seu pare, Joan Bruguera i Costa*, fou alcalde durant els anys 1923-1924, el seu germà Joan fou el representant del terç corporatiu i fou escollit membre de la junta local d’ensenyament. Finalment, Esteve fou escollit com a regidor d’hisenda en el consistori local com a representant de la institució familiar. L’any 1973 va rebre l’encàrrec del governador civil provincial de formar un nou govern municipal sota la seva presidència. Fou alcalde fins que el 1979 va cessar per poder-se presentar a les eleccions com a representant d’Acción Municipal Democràtica, i va guanyar. Va exercir d’alcalde fins a l’any 1983, quan es retirà de la vida política. Del seu mandat cal destacar l’asfaltat dels carrers del nucli, la compra dels terrenys on es va edificar posteriorment l’escola Torre Roja i l’arranjament del camí que duu fins al cementiri.

Anuncis

2 thoughts on “Els alcaldes de Sant Pere de Vilamajor (1979-2011)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s