El cofre de les 7 claus: el nou concurs dels Racons de Vilamajor arriba el 2 de setembre

El cofre de les 7 claus. Després del fort terratrèmol del segle XV els vilamajorencs van decidir construir una nova i gran església gòtica al costat de la vella i malmesa esglesiola romànica del segle X que havia quedat mig derruïda. Tot el poble es bolcà en aquella titànica empresa que durà més d’un segle d’obres i maldecaps. Aquella edificació costà una fortuna ja que s’havia de pagar els paletes, jornalers, picapedrers, vidriers, orfebres, joiers, pintors, fusters, mestres d’obra… i fins que no es pagués als treballadors calia guardar amb pany i clau aquell munt diners. Però on?! La desconfiança entre uns i altres feu que es guardés aquella fortuna a la sagristia en un cofre amb set claus, que guardarien set prohoms diferents de Vilamajor que s’haurien de reunir cada cop que calgués fer un pagament.

➡ El concurs. Et proposo que obrim plegats aquest cofre! Està tancat amb set panys i ens caldran 7 claus poder fer-nos nostre el seu premi. Cada partida dura 7 setmanes, una per cada pany. Cada divendres es publicaran en aquest bloc 4 preguntes: una de societat (S), una de territori (T), una d’història (H) i un racó de Vilamajor (X) que cal trobar. Si encertes les quatre preguntes podràs obtenir una clau. Si no encertes una pregunta a la primera, tranquil!, pots tornar-ho a intentar. Guanyaran aquells que passades les 7 setmanes hagin pogut obtenir les 7 claus per obrir el cofre. Entre els guanyadors se sortejarà un premi!

Primera partida: Comença el 2 de setembre i acaba el 21 d’octubre de 2011. El premi: un bastó d’excursionista de fusta de castanyer del Montseny, amb corretja de pell i punta metàl·lica amb el nom de “SANT PERE DE VILAMAJOR” gravat al mànec.

Els racons de Vilamajor: Trobar Racons de Vilamajor és més fàcil del que sembla. Pots practicar amb aquests trenta racons [aquí].

 

Anuncis

2 thoughts on “El cofre de les 7 claus: el nou concurs dels Racons de Vilamajor arriba el 2 de setembre

    • No dona, no! 🙂 Tot es podrà trobar a la viquipèdia o per internet! I si no, ja hi hauran algunes pistes. Ara no caldrà ser el primer en contestar ni aconseguir punts. Serà més senzill. Com sempre, l’únic que pot costar una mica és trobar els racons, però, en això, hi tens la mà trencada! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s