Predir el resultat del 20N enquestant les enquestes

Professor Xavier Fernández

En Xavier Fernández Marín, a part de ser un lector d’aquest bloc ;), és professor a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals i es dedica, entre d’altres coses, a estudiar la sociologia política. En el seu darrer estudi, es fa un buidatge de les diverses enquestes publicades per tal de poder predir el resultat electoral del proper 20 de novembre.

Amb aquest mètode s’aconsegueix:

a) millorar i ampliar la mostra de l’estudi.

b) reduir les possibles desviacions de les “cuines” de les enquestes segons la tendència política del mitjà que les publica.

Amb aquest mètode, a mesura que es publiquen més enquestes obtenim una predicció del resultat més afinada ja que cada vegada que es publica una enquesta, el model s’actualitza [per veure’l actualitzat a dia d’avui, clica aquí]. Per exemple, analitzant els resultats a data 07/11/2011, el PP obtindria un suport al voltant del 46’2%,  els socialistes un 31’7%, Izquierda Unida un 5’9%, els convergents uns 3’3%, UPyD un 3’2%, els republicans i els nacionalistes gallecs un 0’9% cadascun i els nacionalistes bascos (PNB) un 1’2%.

Clica aquí per veure la predicció actualitzada dels resultats del 20N segons l’estudi de les enquestes (16/11/2011)

T’interessarà: 

Anuncis

4 thoughts on “Predir el resultat del 20N enquestant les enquestes

  1. Bona proposta, però em temo que hi ha un partit (PxC) que roman ocult en totes les enquestes per la vergonya que tenen els seus votants sub-humans en confessar la seva tara mental i que pot donar-nos una sorpresa desagradable!

    • No crec que PxC trgui res destacable. Ens agradi o no el vot d’ultradreta a Espanya no té presència perque roman dintre del PP, heretat d’AP, juntament amb el vot democristià, liberal i fins i tot autènticament de centre-dreta. El problema és que no sabem quina facció del PP pendrà el poder al gener: si la liberal, la democristiana (més de centre) o la d’Aliança Popular. Tanmateix hauriem de seguir què passa amb UPyD, partit que sembla estar atraient al vot liberal del PP a Madrid, Euskadi i València (on té possibilitats de treure d’1 a 3 escons a cada província)

  2. Interessantíssim anàlisi! Estic seguint bastant de prop tots els estudis i sondejos dels sondejos i iniciatives per a… bé, per a descobrir què dimonis passarà el 20N: ¿majoria absoluta, absolutíssima o absolutista del PP? Baixada, debacle o catàstrofe socialista?

    Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s