Can Surell reobrirà el pou d’aigua termal de la font Ferrussa

L'aigua ferruginosa del pou d'aigua termal de Can Surell surt a 70º

Els nous propietaris de can Surell ja han obtingut l’autorització administrativa de la direcció del Parc Natural del Montseny (Diputació de Barcelona) per tornar a explotar el pou d’aigua termal de la finca que recull aigua ferruginosa a 70 graus de temperatura. Una perforació al terra de pissarra ha pogut trobar l’aqüífer de la veta (segurament la mateixa que ve de La Garriga i Cànoves).

La qualitat de l’aigua ha estat coneguda i aprofitada històricament pels veïns de Vilamajor i el Montseny ja sigui per la seva alta mineralització de ferro i magnesi (va bé per combatre l’anèmia) i per la seva temperatura. La veta del pou té un cabal de 30.000 litres/hora i s’està estudiant la viabilitat econòmica per convertir la masia i la finca en balneari.

El pou d'aigua termal de Can Surell fou explotat fins el 1921 fins que s'ensorrà el pou. El 1968 es va perdre també la font Ferrussa.

L’aigua ferruginosa a altes temperatures s’havia utilitzat des de temps immemorial per a pràctiques terapèutiques des de la Vil·la Cannes medieval fins a la principis del segle XX. Molts visitants de Barcelona i Girona acudien a can Surell cercant les seves qualitats.

A la mateixa finca també hi havia una font d’aigua ferruginosa on l’aigua hi sortia només a 30º que es va perdre quan es va urbanitzar el sector “Els Refugis del Montseny”.

:arrow: Per veure més informació clica aquí.

Anuncis

2 thoughts on “Can Surell reobrirà el pou d’aigua termal de la font Ferrussa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s