Gràcies per acompanyar-me a la primera part de la visita guiada: l'”Aigua a Vilamajor”

Aquest divendres 20 d’abril prop d’un centenar de veïns vam reunir-nos davant la Mongia esperant que arribés el vespre i la seva penombra, que sempre estimula la imaginació, per fer un viatge en el temps: quan Vilamajor amarava aigua pels quatre costats. Xino-xano ens vam endinsar per corriols, boscos de ribera, vam visitar la Rectoria (que amaga profundes mines d’aigua), vam visitar dos molins (el “de Dalt” o “de can Sunyer” i el “de Baix” o “de can Derrocada”), vam resseguir la riera de Vilamajor i els seus salts d’aigua, aqüífers, basses i pous. Vam visitar també la Font dels Lledoners Vella i Nova i la Font de can Duran. També vam descobrir dos torrents avui desapareguts i vam seguir el rec de la Rectoria, el d’en Sunyer i el del Ripoll. Vam recordar l’època en què les bruixes anaven a les fonts i com les jutjaven, com el Rei concedia llicències i com els regants s’organitzaven per netejar els recs, o com les riuades inundaven camps i aïllaven masies.

Des d’aquí vull agrair a aquells veïns que ens van deixar entrar a casa seva per veure racons d’aigua, als regants del rec del Ripoll per obrir-nos el rec i veure’l baixar amb aigua, i a tots els que vau venir a acompanyar-me i que vau crear un ambient de germanor durant tota la caminada.

Ens veiem, si voleu, el dia de l’aplec de Sant Elies a fer la segona visita. Si divendres vam descobrir l’aigua de la plana, el dimecres que ve parlarem de l’aigua de la muntanya! Us hi espero! 😀

Anuncis

4 thoughts on “Gràcies per acompanyar-me a la primera part de la visita guiada: l'”Aigua a Vilamajor”

  1. Gràcies a tu, Higini! de veritat, gràcies per compartir els coneixements, les anecdotes i fer saber crear l’ambient de germanor, :))))
    fins dimecres!

  2. Moltes gràcies per la teva generositat. Doncs malgrat que alguns som nouvinguts, també volem fer d’aquest poble el nostre poble. Fins la propera!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s