11 d’agost: Aplec de Santa Susanna de Vilamajor

Atenció! Última hora:

Degut a l’alt perill d’incendi, s’ha suspès l’aplec de Santa Susanna 2012

Un any més, quan arriba l’onze d’agost, celebrem l’aplec a l’esglesiola de Santa Susanna de Vilamajor, al veïnat més septentrional del municipi. Un dels indrets més meravellosos i amb millors vistes del Montseny. Tot i ser una època ben calorosa, ens col·locarem sota l’obra dels plataners i gaudir de l’airet de la vall del Tordera. Una trobada amb els amics, un dinar sobre l’herba i, en acabat, una mica de música per ajudar a pair el dinar. Tota una festa de muntanya! :)

El programa d’actes previst és el següent:

  • A les 8 del matí sortida, a peu des de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Porteu calçat còmode, aigua, protecció solar i ganes de passar-vos-ho bé. El camí està senyalitzat.
  • A les 12 del migdia, missa a l’esglesiola de Santa Susanna.
  • A les 2 del migdia, dinar popular (arrossada, fruita, aigua i rom cremat). Cal recollir un tiquet prèviament a l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor o als Punts d’Informació del Parc Natural del Montseny de Sant Pere de Vilamajor (La Mongia) o de Sant Esteve de Palautordera, al preu de 7 euros.
  • Després de dinar, actuació musical a l’aire lliure amb el grup de folk i música tradicional “Els d’en Samarra”, gentilesa del programa “Viu el Parc”.

Recorda que hi és completament prohibit fer foc.

Ens hi veiem! :)

Si en vols saber més…

Santa Susanna de Vilamajor. Fotografia de Feliu Añaños Masllovet. Juny 2009

Santa Susanna de Vilamajor. Fotografia de Feliu Añaños Masllovet. Juny 2009

Santa Susanna ha estat des de temps immemorials un veïnat de muntanya, on els seus habitants eren bosquerols, muntaners, carboners, pastors… que vivien d’allò que la muntanya els oferia: fusta per la llar, prats pel bestiar i, a l’hivern, una bona matança de porc. No era massa, però era tot el que tenien. Tot era feina, dia sí i dia també. Però, a l’estiu, per la diada de l’onze d’agost, arribava la festa en què tothom deixava la soledat del seu tros de muntanya i s’aplegava al voltant de l’esglesiola de Santa Susanna per celebrar la festa major.

Hi pujava gent de tota la contrada: del poble del Montseny, de Vilamajor, de Cànoves, dels Palautorderes, de Sant Celoni, del Pla de la Calma enllà… Després de la missa, alguns pujaven al Mas Joan que es transformava en fonda per un dia. D’altres buscaven una bona ombra fresca i queixalaven alguna cosa del sarró. D’altres ballaven al so de l’acordió mentre alguna parella festejava en algun racó.

El gruix de la gent feia camí cap a la font fresca del Samont, on un bon rom cremat ajudava a tirar avall el dinar. Acabada la tarda, arriben els comiats i les presses per arribar a casa abans que es faci fosc.

També t’interessarà:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s