La Mongia de Vilamajor

mongia

Què és? La Mongia de Vilamajor era la casa del monjo que feia de campaner. Actualment és el Punt d’Informació del Parc Natural del Montseny de Sant Pere de Vilamajor.

On es troba? Està situat a la Mongia de Vilamajor, al centre històric del poble. Al carrer de l’Església, núm. 3, davant mateix del campanar.

Quan està obert? Està obert tots els dissabtes, diumenges i festius de 10h a 14h. Per fer visites de grups o escolars es poden concertar visites al telèfon 938610418 o enviar un correu a mongia@vilamajor.cat

Té grup al Facebook? Sí [enllaç]

Si el visites, què hi trobaràs? 

  • L’edifici. Podràs veure l’edifici renovat de la mongia, que combina una arquitectura àmplia, funcional i lluminosa amb part de l’edifici antic, ja que part de la muralla del castell de Vilamajor es conserva visible. La nova mongia s’ha construït al solar que albergava la vella escola infantil a la planta pis i la presó a la planta baixa, i que havia estat, molt abans, l’antic habitatge del monjo. També et rebrà un personatge molt estimat: en nan “Quico del Montseny” de la colla gegantera.
  • Punt d’informació del Montseny i de Vilamajor. Hi trobaràs informació sobre el Parc Natural del Montseny (itineraris, visites guiades, punts d’interès, fauna i flora, agenda cultural del parc…), però també sobre Vilamajor i el seu entorn. Tant si vens de visita al poble com si hi vius tot l’any, el punt d’informació La Mongia t’ofereix recomanacions de visites a indrets meravellosos (fonts, rieres, rutes…), l’agenda dels aplecs i festes, informació sobre altres equipaments del massís… Segur que hi ha algun racó que encara no has visitat!
  • Publicacions i mapes. Hi podràs adquirir publicacions del Montseny, mapes, pòsters de fauna i flora, guies, i també publicacions locals de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor. També hi trobaràs els Quaderns i la revista del Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor.
  • Punt de venda. A més de productes municipals, com pins o bosses de brossa verda, aviat també hi trobaràs tota mena de productes relacionats amb el nostre territori, com bastons de caminaire, mel del Montseny, punts de llibre, records, samarretes…
  • Sala d’exposicions. El centre disposa d’un espai per a exposicions de petit format. Et convidem a visitar-les.
  • Visites guiades a l’església parroquial. Podeu dirigir-vos al punt d’informació per sol·licitar una visita guiada a l’interior de l’església. Servei gratuït.
  • Visites guiades al centre històric. En ocasió de la festa major es va organitzar la primera visita guiada a l’interior del campanar o pels carrers del centre històric. Aviat se’n faran d’altres. Ho trobaràs anunciat anticipadament als llocs habituals i a la pàgina web municipal.
  • Punt d’informació del Sender del Pi Novell PR-C 139. En aquest espai podeu rebre informació sobre el sender de petit recorregut del Pi Novell (PR-C139).

Cartell Sender Pi Novell web

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s