Gràcies per acompanyar-me a la visita guiada de l’aigua!

Aquest dissabte 16 de febrer prop d’una vuitantena de veïns vam reunir-nos davant la Mongia per fer un viatge en el temps: quan Vilamajor amarava aigua pels quatre costats. Xino-xano ens vam endinsar per corriols, boscos de ribera, vam visitar la Rectoria (que amaga profundes mines d’aigua), vam visitar dos molins (el “de Dalt” o “de can Sunyer” i el “de Baix” o “de can Derrocada”), vam resseguir la riera de Vilamajor i els seus salts d’aigua, aqüífers, basses i pous. Vam visitar també la Font dels Lledoners Vella i Nova i la Font de can Duran. També vam descobrir dos torrents avui desapareguts i vam seguir el rec de la Rectoria, el d’en Sunyer i el del Ripoll. Vam recordar l’època en què les bruixes anaven a les fonts i com les jutjaven, com el Rei concedia llicències i com els regants s’organitzaven per netejar els recs, o com les riuades inundaven camps i aïllaven masies.

Des d’aquí vull agrair a aquells veïns que ens van deixar entrar a casa seva per veure racons d’aigua  i a tots els que vau venir a acompanyar-me i que vau crear un ambient de germanor durant tota la caminada.

Cap a l’abril la repetirem! 😀 I, el proper 16 de març, farem la visita guiada al castell. No us la perdeu que sempre trobo alguna cosa nova! 🙂

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s