Ruta circular: El Camp Gran

excursio-camp-gran-copy

Fitxa tècnica.

4.3Km – Circular

1 hora i 15 minuts

Sense dificultat

Recorregut d’anada.

0,00 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Essent davant de l’església i del punt d’informació de la Mongia, prenem el carrer del costat del temple i pugem pel segon carreró a la nostra esquerra que inicia una ferma pujada. Al poc passarem per davant de l’antiga casa consistorial.
0,03 h. Bifurcació. En aquest punt el vial pavimentat dona pas a dues pistes de terra. Seguim el brancal de la dreta. Pujada constant. Mica en mica ens allunyem del poble i passem pel costat de les darreres cases disperses del nucli urbà.
0,10 h. Els Quatre Camins. Important nus on en veritat s’uneixen 5 pistes. Deixem un primer brancal de l’esquerra, el de dreta i el que continua tot recte i seguim pel segon que neix l’esquerra seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el camí a “Can Panxa”. Pugem de manera molt suau i poc significant pel mig del bosc. Comença aquí la travessia de la Serra del Secà. Aviat deixem a la nostra esquerra un gran dipòsit de ciment.
0,14 h. Deixem a la nostra esquerra un camí en desús i a la nostra dreta una senda per continuar tot recte per l’ample pista vers al nord.
0,16 h. Nova bifurcació perpendicular que neix a la nostra esquerra i que ignorem. Tot seguit passem pel costat d’una bassa, que si be està envoltada per un filat o xarxa que no permet l’accés, si que val la pena apropar-se per veure-la i fer-li fotos.
0,19 h. Passem per davant de la nova casa de Can Huesca, que queda a la nostra esquerra. Deixem el bosc i sortim a terreny obert amb conreus a la part de ponent. Seguim per l’ample i horitzontal pista direcció nord.
0,23 h. Trifurcació en forma triangular. Seguim la pista que segueix vers a la nostra esquerra en direcció N.O. seguint les indicacions del rètol que ens informa que aquest es el “camí de Can Panxa”.

Recorregut de tornada.

El recorregut és circular, així que no tornarem per on hem vingut.

0,28 h. Bifurcació. Seguim l’ample pista de la dreta en direcció nord. Tram horitzontal.
0,30 h. A ma esquerra neix una pista secundaria que perd alçada i que obviarem per seguir tot recte vers al nord.
0,32 h. Can Panxa. Conjunt de cases. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció N.E.
0,34 h. Un camí se’ns incorpora des del bosc de la nostra esquerra. Coincidim aquí amb el PR C-139. Seguim tot recte per la pista que ara comença a perdre alçada.
0,36 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que ignorem, ja que es l’accés a Can Pau Filbà, la pista ara voreja pel costat de les construccions i la bassa de Can Gras d’Amunt. Curiosament les marques de PR ens conviden a passar pel ben mig dels masos, però una cadena amb un rètol que ens recorda que entrem en propietat privada ens farà ser prudents i seguir per la pista ample que voreja el conjunt de les construccions, per tornar a trobar-nos a l’altre costat amb les marques de PR.
0,38 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta en direcció sud. Indicadors del PR.
0,40 h. Pont per sobre de la Riera de les Canyes. Tram horitzontal amb tendència a una suau pèrdua d’alçada.
0,43 h. Nova bifurcació. Deixem el brancal que surt a la nostra esquerra en diagonal i seguim tot recte en direcció sud. Aviat passem pel costat del mas de Can Ribes que resta a la nostra dreta.
0,47 h. Can Llinars. Pista transversal que creuarem per seguir tot recte vers al sud.
0,53 h. Novament creuem una pista de manera transversal. Continuem vers al sud, per terreny molt planer, sense modificar el sentit de la marxa. Poc després comença l’asfalt, ja hi som a les estivacions del casc urbà del poble. Barri del Pla. Transitem per l’anomena’t “carrer del camí de Sant Elies”.
0,59 h. Carrer transversal que seguim vers a la dreta en direcció oest. Es el carrer Llobera. Creuem per un pont la riera de les Canyes i seguim vers a ponent passant per davant de les escoles que queden a ala nostra dreta. Al final del vial asfaltat neix una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra. Indicador del P.R.
1,08 h. Deixem ambdues bifurcacions a dreta i esquerra per continuar tot recte vers al sud. Indicadors del PR.
1,13 h. Anem a parar de nou a un vial asfaltat. Pugem per l’anomena’t carrer Ripoll, estem a tocar de l’església.
1,15 h. Església de Sant Pere de Vilamajor. Ja hi som de nou al punt de partida.Bona ruta!

Recomanacions:

  • Abans de fer la ruta, dirigiu-vos al Punt d’Informació de la Mongia on us orientaran de la ruta.
  • L’excursió no té cap dificultat tot i que no la recomanem després d’haver plogut.
  • Recomanem fer-la a peu, en bicicleta o amb cavall.
  • No deixeu cap deixalla i respecteu l’entorn.
  • Porteu una cantimplora d’aigua ja que no trobareu cap font durant el recorregut.
  • Podeu provar de  fer també la ruta en sentit invers i veureu com és una ruta diferent.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s