Enquestes sobre la independència de Catalunya

si no independencia copy

Després de la sentència del Tribunal Constitucional Espanyol contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya aprovat per referèndum, els partidaris de la independència van començar a ser majoritaris. Per primera vegada, hi havia més independentistes que no pas catalans que volien seguir dins d’Espanya. Es va passar del “català emprenyat” perquè no podia canviar Espanya al “català il·lusionat” en crear un nou Estat sense els antics vicis.

El suport a l’independentisme no ha parat de créixer: la gran manifestació del 2012, la Via Catalana del 2013… Finalment, els partits polítics han entès que havia canviat el cicle polític: s’ha acabat l’etapa de la “transició”, del “peix al cove” o de la “puta i la Ramoneta”. Ara, ja tenim data i (doble) pregunta.

Però alerta! Fixeu-vos amb la darrera enquesta que ha publicat la Vanguardia: un empat a 45% entre el Sí i el No. Com  pot ser? Doncs perquè, al final, el vot del “No” comptarà com la suma del “No” i del “Sí-No”. És a dir, només serem independents amb una gran majoria del “Sí-Sí”.

Per això mateix, si es vol la independència cal ser conscients que no està tot fet. Ni de bon tros; per molta gent que ompli els carrers de Barcelona o les carreteres des de l’Empordà fins a les terres de l’Ebre, cal convèncer encara a molta gent.

Molts partits s’ha posicionat:

  • CDC ->
  • ERC -> 
  • CUP ->
  • UDC -> ??
  • ICV-EUiA -> ??
  • PSC -> Abstenció o No
  • PP -> Abstenció o No
  • C’s -> Abstenció o No

(clica aquí si et vols entretenir amb com influeix la posició de cada partit en el resultat)

La clau de tot plegat està en mans dels votants d’Unió (UDC), d’Iniciativa (ICV-EUiA) i dels Socialistes (PSC). Perquè guanyi el Sí-Sí cal que s’adonin que des de Catalunya no es pot imposar a la resta d’Espanya com volem s’organitzi l’Estat Espanyol; que mai vindrà una tercera via que no sigui més recentralització i espanyolització. El Govern Central, el PP, el PSOE, UPyD i la “caverna mediàtica” segur que, en això, ens donaran un cop de mà. Però als independentistes ens cal sortir al carrer a convèncer als partidaris del “Sí-No”  de la oportunitat excepcional que tenim aquesta generació de crear un nou país. Ara, més que mai ens cal fer visibles els beneficis del “Sí-Sí”.

Tenim feina per davant però, sobretot, un projecte il·lusionant. Som-hi!

Espanya-catalunya-

Anuncis

One thought on “Enquestes sobre la independència de Catalunya

  1. La pregunta estè pensada per tal que guanyi la anomendada tercera via. L’ enquesta de la Vanguardia acaba dient que el 15% de SI/NO és la que acaba guanyant. És a dir el 15% dels Catalans acaben decidint per la majoria. La pregunta entenc ha de ser valorada de manera independent en les dues formulacions. La 1º que pregunta si Catalunya ha de ser un Estat hauria de ser descartada si d’ entrada guanya el SI. A les hores caldria valorar la segona pregunta Vol que sigui un Estat independent? com una pregunta independent dels resultats de la primera. Així si a la segona pregunta voten SI el 85% dels votants, i el 15% NO, no podem sumar després els porcentatges de la primera pregunta, pq a les hores estem fent trampa, ja que tots els votants del SI/SI serien comptats dues vegades, es a dir com a independentistes i com a favorables a que Catalunya sigui simplement un estat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s