La Mongia de Vilamajor amplia la seva exposició permanent amb les campanes de Santa Susanna, Sant Elies i les velles de la Torre Roja

2014-03-02 14.10.51

Fins ara, a més de les exposicions temporals de temes de patrimoni i natura, el punt d’informació de Sant Pere de Vilamajor tenia com a exposició permanent plafons sobre la història del castell de Vilamajor i els cap-grossos de Sant Pere de Vilamajor: en Quico de Montseny i els reis Pere i Joan.

A partir d’ara, els visitants de la Mongia podran veure (i tocar!) quatre de les joies del patrimoni de Sant Pere de Vilamajor: les campanes petites de Vilamajor. A diferència de les campanes grans que toquen a dalt del campanar de la Torre Roja, hi ha unes campanes que estan jubilades o bé només toquen un dia a l’any.

L’objectiu d’aquesta exposició permanent és doble: donar a conèixer i acostar a la gent part el patrimoni del municipi i de l’altre millorar la seguretat davant del recent augment de robatoris de campanes en ermites de la muntanya. Per això, l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor ha arribat a un acord amb les parròquies de Sant Pere i de Santa Susanna del Montseny per acollir a la Mongia les següents campanes:

La campana “Marieta”: era l’antiga campana dels quarts de la Torre Roja que es va jubilar el 1989 i que no la gent ja no podia veure ni sentir.

La campana de Sant Elies: la campana de Sant Elies ja no estava a l’ermita i es pujava el dia de l’aplec cada 25 d’abril. Ara, en comptes d’estar guardada a casa d’un particular, es guardarà a la Mongia.

La campana de Santa Susanna: Només es tocava el dia de l’aplec però si estava tot l’any al campanar de l’esglesiola i era molt senzill poder-se-la endur. Cada 11 d’agost es pujarà per l’aplec.

El batall de la campana de migdia de la Torre Roja: El 1936 es van emportar la campana vella de migdia de la Torre Roja per fondre el bronze per a fer municions per a la Guerra Civil. Com que el batall era de ferro, no els interessà i l’abandonaren al peu del campanar.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s