Instruccions del cofre

Un joc nou vol dir aprendre regles noves. Tranquil és fàcil. I el millor és que amb aquest joc aprendràs molt més que unes instruccions de joc. Aprendràs com és i era el teu poble i, a sobre, passant-ho bé i amb els teus veïns. Som-hi!

➡ El cofre de les 7 claus.

Després del fort terratrèmol del segle XV els vilamajorencs van decidir construir una nova i gran església gòtica al costat de la vella i malmesa esglesiola romànica del segle X que havia quedat mig derruïda. Tot el poble es bolcà en aquella titànica empresa que durà més d’un segle d’obres i maldecaps. Aquella edificació costà una fortuna ja que s’havia de pagar els paletes, jornalers, picapedrers, vidriers, orfebres, joiers, pintors, fusters, mestres d’obra… i fins que no es pagués als treballadors calia guardar amb pany i clau aquell munt diners. Però on?! La desconfiança entre uns i altres feu que es guardés aquella fortuna a la sagristia en un cofre amb set claus, que guardarien set prohoms diferents de Vilamajor que s’haurien de reunir cada cop que calgués fer un pagament. Et proposo que obrim plegats aquest cofre! Està tancat amb set panys i ens caldran 7 claus poder fer-nos nostre el seu premi. Cada partida dura 7 setmanes, una per cada pany.

➡ L’objectiu de joc.

Cal obrir el misteriós cofre de la sagristia de Vilamajor: a dins hi ha un premi! El cofre està tancat amb 7 panys i necessitaràs 7 claus per obrir-lo. Tindràs un “clauer virtual” on podràs accedir als panys, veure quantes claus tens i quantes et falten. Per fer-ho tens 7 setmanes de temps, que és el que dura una partida. Per aconseguir la clau de cada pany, cal que contestis TOTES les 4 preguntes que et faci. Cada divendres es publicarà les preguntes d’un nou pany. Al cap de 7 setmanes s’haurà acabat la partida. Podràs trobar totes les claus?

Les preguntes.

Cadascun dels 7 panys necessita una clau i per aconseguir-la cal que encertis 4 preguntes. Les preguntes són sobre Vilamajor i et demanaran que la responguis triant entre diverses respostes o bé escrivint-la. Cada clau et proposarà 4 temes:

La primera pregunta és de SOCIETAT (S) i et preguntarà qualsevol cosa sobre el poble i la seva actualitat (associacions, cultura, política, economia…)

La segona pregunta és d’HISTÒRIA (H) i et preguntarà sobre la història de Vilamajor de qualsevol època.

La tercera pregunta és de TERRITORI (T) i et preguntarà per indrets, toponímia, rieres, cims, barris, camins, fonts, patrimoni…

La quarta pregunta és localitzar un RACÓ DE VILAMAJOR (X) i se’t demanarà que diguis on és de la forma més precisa possible.

Un cop hagis respost les preguntes només has de prémer el botó “Enviar”.

➡ Les respostes.

S’han de respondre al qüestionari. No ho facis en un comentari ja que els altres companys les veurien!

Si no l’encertes a la primera no passa res, ho pots tornar a provar. És igual en quin ordre les encertis, l’important és haver-ho respost correctament tot abans que passi el termini de les 7 setmanes que dura la partida.

En els Racons de Vilamajor, si saps dir on és o com arribar-hi però no te’n recordes del nom exacte del lloc, també es donarà per correcte.

Si veus que un cop actualitzat el “clauer” no se’t marca la resposta com a vàlida, et caldrà tornar-ho a provar. Cal tenir en compte que s’actualitza manualment i pot trigar hores o fins i tot un dia en actualitzar les dades. Sempre hi haurà amb lletres daurades la data i l’hora de la darrera actualització.

➡ Els panys.

Cada cofre té 7 panys simbolitzats amb un símbol com aquest de la dreta. Aquests símbols els trobaràs al teu clauer. Si està gris (com el de l’exemple) vol dir que aquest pany encara no té les preguntes publicades i encara no ha entrat en joc. Els panys en els que ja es pot participar tindran una imatge, el número de pany (1/7, per exemple) i el número del racó (031, per exemple).

Els panys que estiguin “activats” són enllaços, és a dir, et portaran a les seves preguntes si els cliques a sobre amb el ratolí.

➡ El clauer.

Hi pots accedir sempre que vulguis clicant aquesta icona i allà podràs comprovar quantes claus tens actualment, quantes claus et falten. També veuràs com tenen el clauer els altres participants del concurs.

Potser ara sembla tot nou i complicat, però es ben senzill i intuïtiu, mira:

➡ El guanyador.

Guanyarà aquell que passades les 7 setmanes hagi pogut obrir el cofre. Si hi hagués més d’un guanyador, es sortejaria el premi.

➡ El premi.

A cada cofre hi ha un premi. Quin és? Ho trobaràs detallat al teu clauer.

➡ Tinc una altra pregunta…

Fes-la i et respondré amb molt de gust:

Podràs tornar a consultar aquestes preguntes clicant aquesta imatge:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s