Jocs

🙂 Anima’t, gaudeix, distreu-te! 😉 Aquí tens uns quants entreteniments i jocs per a passar l’estona: 😛

 • Parxis vilamajor higini 90Parxís vilamajorenc

  El tradicional joc del parxís famós pels seus requadres verd, vermell, groc i blau. Els cincs et permeten sortir de casa, els sisos et deixen tornar a tirar, tres sisos seguits et maten la fitxa, menjar-se un contricancant dóna 20 punts i arribar a casa 10. T’enrecordes? Clica aquí per accedir-hi.

   

 • vilamapoly-copyVilamapoly

  Joc de taula on s’ha d’aconseguir comprar carrers del mateix barri de Sant Pere de Vilamajor per poder-hi construir: La Força, el Pla, l’Eixample, Can Derrocada, Les Faldes, Can Vila, Can Ram, Vallserena… Aprofitant els moments previs a l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, què tal si abaixem tensions jugant una tarda al Vilamapoly? Clica aquí per accedir-hi.

 • Sopa de lletres (I): Els pobles del Baix Montseny 

  No descobrirem la sopa d’all. És la clàssica sopa de lletres per passar l’estona i, de pas, fer memòria quins són els pobles del Baix Montseny. Els disset pobles (són 15+2; mira sota la sopa els noms dels pobles) els trobaràs del dret, del revés, en diagonal amunt, diagonal avall… vaja, de qualsevol manera. Els pobles que hauries de trobar són: Montseny, Cànoves i Samalús, Fogars de Montclús, Cardedeu, Llinars del Vallès, Vilalba Sasserra, Sant Celoni, Vallgoguina, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Campins, Gualba, Breda, Riells (per separat) i Viabrera (també per separat), Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor :). Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Sopa de lletres (II): Sèries de televisió 

  Aquesta vegada hauràs de trobar 20 títols de sèries de televisió, antigues i actuals, nacionals i estrengeres. Els títols que hauries de trobar són: El Doctor Slump, Equip A, Dallas, Get Smart, MacGyver, Sí Ministre, L’Ala Oest de la Casa Blanca, V The Visitors, Gallactica, Star Trek, Stargate Atlantis, El cor de la ciutat, Porca Misèria, The Simpson, La pantera rosa, Perduts, Ventdelplà i Els quatre mil quatre-cents  :). Clica aquí per accedir-hi.Clica aquí per veure la solució.

 • Sopa de lletres (III): El Club dels Molt Honorables 

  Aquesta vegada hauràs de trobar 19 presidents del Parlament o de la Genaralitat de Catalunya. Els Molt Honorables són: Lluís Companys, Joan Casanovas, Josep Irla, Antoni Rovira, Manuel Serra, Francesc Farreras, Heribert Barrera, Miquel Coll, Joaquim Xicoy, Joan Reventós, Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert, Francesc Macià, Josep Tarradellas, Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i Artur Mas. 🙂Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Sopa de lletres (IV): Les muntanyes de Vilamajor

  En aquesta sopa cal buscar els turons del Samont, del Pou d’en Cuc, del Pi Novell, de Palestrins, de la Moixa, de Més Amunt, de la Cova, de Sant Elies, del Mig, el Turó Gros, d’Uixola, la Cuassa, de Murtra i de Plansaparera.  :) Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Sopa de lletres (IV): Barris i veïnats de Vilamajor

  Cal buscar divuit barris, veïnats o urbanitzacions de Vilamajor. Prova amb Can Vila, Can Ram, Can Derrocada, Can Miret, Les Pungoles, Vallserena, Sant Julià d’Alfou, Vallserena, Les Valls, El Sot de l’Om, Canyes, Santa Susanna, La Força, el Pla de Vilamajor, Freixeneda, Els Refugis del Montseny, Les Faldes del Montseny i Brugueres.  :) Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Les 5 diferències (1) Els grallers 

  És ben senzill, un altre entreteniment per passar l’estona. ;) Només cal trobar els cinc detalls que diferencien la imatge de la dreta amb la de l’esquerra. :) A la fotografia, els grallers de Sant Pere de Vilamajor en una cercavila de gegants. A l’esquerra, la Montserrat Lozano; treient el cap, en Marc Ferrer; tocant la gralla, la Carmen Ibáñez; l’Higini Herrero -jo mateix- parlant amb la Ivette Novell. Darrera, l’avi Felip, el gegant de Sant Antoni. L’indret: el carrer del Ginebró. Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Les 5 diferències (2) El drac Duc 

  És ben senzill, un altre entreteniment per passar l’estona. ;) Només cal trobar els cinc detalls que diferencien la imatge de la dreta amb la de l’esquerra. :) A la fotografia, els geganters més menuts de la colla de Sant Pere de Vilamajor amb el drac Duc escoltant les instruccions de la Gemma Llonch. Al fons, la plantada de gegants a la plaça de l’església. Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • diferenciesquico-copyLes 5 diferències (3) En Quico

  Aquesta vegada una mica més complicat. ;) Només cal trobar els cinc detalls que diferencien la imatge de la dreta amb la de l’esquerra. :) A la fotografia, el nan de la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor, en Quico del Montseny. Aquest és l’original que es va batejar el 1991 i està exposat a la Casa de la Vila. El que balla amb els gegants és una còpia de fibra de vidre en format de gegantó. Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Les 5 diferències (4). Els gegants plantats

  Tornem-hi amb el joc de trobar les 5 diferències entre la imatge de la dreta i la de l’esquerra. Aquesta vegada més fàcil de trobar :) . Vinga!  ;) A veure si ho pots resoldre sense veure la solució. :P A la fotografia, els gegants de Sant Pere de Vilamajor, el rei Alfons i la seva dida Loreto, amb el gegantó Quico “plantats” davant de la Casa de la Vila. Si us hi fixeu, amagat a les faldilles, el jove geganter Aleix. Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure la solució.

 • Les 5 diferències (5) El porró

  Aquesta versió de les 5 diferències és més fàcil que les anteriors perquè ningú no pugui dir que no pot o que es desanima. 🙂 Només són 5 diferències i molt evidents! Ànims! 😉 A la fotografia, en plena trobada de gegants a Sant Pere de Vilamajor, els geganters i els grallers fan una pausa per a refrescar-se amb aigua i cervesa fresca. Clica aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure’n la solució

 • Laberint gegantí (1)

  Un laberint en format JPEG que separa tres personatges de Sant Pere de Vilamajor: El gegant Alfons, la geganta Loreto i el gegantó Quico del Montseny. Diversos laberints en un. Dificultat mitjana-baixa. Clica a aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure’n la solució.

 • Laberint gegantí (2)

  Un laberint en format JPEG que separa quatre personatges de Sant Pere de Vilamajor: El gegant Alfons, la geganta Loreto, el gegantó Quico del Montseny i els capgrossos Pere i Joan. Més opcions i més gran que el laberint anterior. Dificultat mitjana-alta. Clica a aquí per accedir-hi. Clica aquí per veure‘n la solució.

 • Laberint gegantí (3)

  Un laberint, més gran que els anteriors, en format JPEG que separa la Torre Roja i les figures d’entremès de la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor: El gegant Alfons, la geganta Loreto, el gegantó Quico del Montseny i els capgrossos Pere i Joan. Pots triar qualsevol de la figura que t’agradi més i acompanyar-la a la Torre, però també portar-la a visitar a una altra de les figures. Encara més opcions que els laberints anteriors. Dificultat alta.Clica a aquí per accedir-hi.Clica aquí per veure’n la solució.

 • Laberint de Vilamajor (1)

  Ideal per quan faci massa fred per anar a fer un volt per les muntanyes de Vilamajor i del Montseny. Doncs ja no tens excusa perquè pots voltar-hi des de casa i, fins i tot, també perdre-t’hi! :D Vols visitar el turó del Samont, l’esglesiola de Santa Susanna, l’ermita de Sant Elies, la masia de can Planell, el Roure Gros, els camps de can Llinars o el centre històric de Vilamajor? Vols anar d’un punt a l’altre?  Tens molts laberints en un! A caminar! :) Dificultat alta. Clica aquí per accedir-hi. Clica aquíper veure’n la solució.


Anuncis

6 thoughts on “Jocs

 1. Hola Aleix, la majoria només cal imprimir-los i jugar sobre un paper. En el cas del parxís et caldrà les fitxes i els daus. Amb el monopoly no es pot, perquè no hi ha ni els diners, ni les targetes de valor dels carrers, però tenint un joc original potser es podria intentar…

  Has trobat la solució als tots els laberints? I totes les diferències? 🙂

 2. “…la solució als tots els laberints”???
  Als laberints tenen la solució…”???

  Què és això?? La normativa de la llengua catalana ha canviat sense que jo me n’hagi assabentat??? :mrgreen:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s